Трябва да се обърне внимание на професионалното образование, като се

...
Трябва да се обърне внимание на професионалното образование, като се
Коментари Харесай

Ивайло Стаматов: Професионалното образование трябва да е приоритет 

Трябва да се обърне внимание на професионалното обучение, като се акцентира на връзката сред бизнеса и институциите. На локално равнище Общината може да провежда срещи с другите професионални гилдии, с цел да се проучат потребностите от фрагменти на компаниите в града. Това съобщи в студиото на ДарикИвайло Стаматов, който е претендент за общински консултант от листата на коалиция „ Алтернативата на жителите ”.

Практиката на запад е когато има дефицит на преподаватели по даден предмет, институцията да предложи контракт на възпитаник, който след довеждане докрай на висшето си обучение да се върне и работи там, уточни Стаматов. Самият той е преподавател по философия вЧетвърта езикова гимназия “Фредерик Жолио-Кюри ”, която е приключил. Според него е значимо да се основат условия младите варненци да останат в града.

„ Лесно е да виждаме грешките във всеки един човек, само че по-трудното е по какъв начин това да се случи от позицията на ръководещия ”, разяснява претендентът за общински консултант.

Ивайло Стаматовразкри, че е бил поканен да взе участие в листата на „ Алтернативата на жителите ” от нейния лидер и претендент за кмет Христо Димитров, с който неотдавна са се срещнали. „ Той е може би един от най-успелите в строителния отрасъл у нас. Изглежда ми добър човек ”, сподели Стаматов по адрес на Димитров.

Хората гласоподават по-скоро за даден човек поради това, което към този момент е направил, а не за това, което дава обещание да направи, е убеждението на претендента за локалния парламент. Според него при машинното гласоподаване има по-голяма гаранция за недопускане на операции при вота.

ИвайлоСтаматове роден през 1983 година във Варна. Завършил е IV ЕГ “Фредерик Жолио-Кюри ” в града с френски език и философия в СУ " Св. Климент Охридски ". Преподава философия, логика на психиката и логичност, нравственос и право, гражданско обучение, физическо образование и спорт. Дългогодишен съсобственик на състезателен клуб и треньор по фехтовка на многократни републикански първенци.

Съавтор на пособие по философия на френски език. Носител на голям брой награди в областта на образованието и спорта. Отличен като най-хубав млад преподавател на Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР