Трябва да се направят реформи в службите за сигурност. Сектор

...
Трябва да се направят реформи в службите за сигурност. Сектор
Коментари Харесай

Явор Божанков: Има съмнения и сигнали, че чужди служби оказват неправомерно влияние в сектор Сигурност 

Трябва да се създадат промени в службите за сигурност. Сектор " Сигурност " има доста сигнали и подозрения, че непознати служби оказват непозволено въздействие в този бранш. Реформа ще има преди ротацията, съгласно мен. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Явор Божанков, народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

Попитан дали от ПП-ДБ ще поддържат претендентът на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за парламентарен арбитър, Божанков отговори:

" Ако едната част от обединението откаже да гласоподава за кандидатурите на другата част от сглобката, то регулатори няма да има. Висш правосъден съвет, Конституционен съд и огромна част от регулаторите са с изтекли мандати. Това е неприемливо. Поставя се въпросът до каква степен техните решения са легитнимни. Така че ние не можем даже да си помисляме да оставим България без годен избор на конституционни съдиии и регулатори. "

След като две години Конституционният съд работеше с двама съдии по-малко, Народното събрание ще попълни квотата си. Кандидатите са трима - Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Борислав Белазелков от ПП-ДБ и Цвета Рангелова от " Възраждане. "

Здравната промяна остава на масата и ще би трябвало да бъде изпълнена, разяснява Явор Божанков, откакто през вчерашния ден стана ясно, че след ротацията здравният министър проф. Христо Хинков ще подаде оставка.

Божанков сподели още, че не е взето групово решение кой да бъде ръководителят на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР