Трябва да се направи всичко възможно за облекчен режим за

...
Трябва да се направи всичко възможно за облекчен режим за
Коментари Харесай

Борисов иска облекчен режим за водни кладенци

Трябва да се направи всичко допустимо за омекотен режим за водни кладенци, с цел да могат хората да си избият сонда, да си напояват и да си гледат и животните. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на инспекции във ферми на животновъди, излиза наяве от видеоклип, оповестен в страницата на министър-председателя в обществената мрежа фейсбук. С него са министърът на финансите Кирил Ананиев и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Бойко Борисов се обърна към министър Танева с думите: „ В петък с Емил Димитров би трябвало да съберете всички специалисти и експерти в региона на околната среда и вършиме допустимо най-облекчения режим, с цел да може хората да си избият сонда и да имат вода, с цел да си напояват и да си гледат и животните “.

По тематиката министър Десислава Танева уточни: „ Остана от срещата с браншовите организации тематиката за ограничението на режима за прилагане и построяването на кладенци. В четвъртък имаме експертна среща. Трябва да завършваме и този ангажимент “, сподели още тя.

По думите ѝ тази година 7 области в Източна България имат спад в добива на пшеница с над 30% поради рецесията и безводието. „ Всички останки от другите ограничения за поддръжка ще ги предоставим, с цел да подкрепим регионите, където има проблем с добива “, добави Танева.

Поехме ангажимент в интервала на пандемията към всички аграрни производители и животновъди и в този момент има толкоз доста ограничения. Това сподели още министър председателят Бойко Борисов.

„ Подред карах сътрудниците от Европа, с цел да ни поддържат, тъй като в този момент отиваме на Съвет на Европейския съюз в Люксембург за новия програмен интервал “, уточни Борисов.

„ Поехме ангажимент в интервала на пандемията към всички аграрни производители и животновъди – малини, ягоди, къпини, овце, кози и биволи. Министър Десислава Танева от през вчерашния ден споделя, че 106 млн. са отишли за подкрепяне на селското стопанство. Толкова доста ограничения има сега “, съобщи той.

Министър Десислава Танева уточни: „ Това е съвет на министрите, на който Германското председателство ни е дали задачата да реализираме отчасти общ метод. Това ще е на процедура позицията на Съвета за обща регулация за новия програмен интервал. Това е извънредно значимо и се надявам да реализираме отбрана на нашите тези.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР