Трябва да се направи всичко възможно, за да станат отново

...
Трябва да се направи всичко възможно, за да станат отново
Коментари Харесай

Външният министър на Люксембург: ЕС и Русия трябва да се върнат към добрите си отношения

Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да станат още веднъж добросъседски връзките сред Европейски Съюз и Русия. Същевременно Люксембург се стреми към доближаване с Русия по дипломатически канали. Това съобщи през днешния ден външният министър на Люксембург Жан Аселборн на среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

Освен европейско-руските връзки двамата ще обсъдят през днешния ден също " Близкия изток, Сирия, Либия и Украйна ", уточни Аселборн. Той посочи, че Европейски Съюз и Русия са съседи, по тази причина дипломатите им би трябвало да поддържат връзка между тях без значение от различията по някои въпроси.

Великият херцог на Люксембург Анри ще посети тази година тържествата по случай Деня на успеха 9 май в Москва, заяви той.

Люксембург заема уравновесена, премерена позиция, като се афишира " срещу нагнетяването на ненужна борба, що се отнася по-специално до връзките сред Русия и Европейски Съюз " и Москва цени този метод, означи Сергей Лавров.

Руският министър съобщи, че не вижда съществени проблеми в връзките на Русия с Люксембург, а " единствено въпроси, които би трябвало да бъдат решени, с цел да станат връзките още по-наситени ".

Той напомни, че Аселборн е работел през цялото време по плана за четирите общоевропейски пространства за съдействие сред Европейски Съюз и Русия. " На процедура не се колебая, че този труд не е отишъл на вятъра и че ще бъдат нормализирани връзките сред Русия и Европейски Съюз ", сподели Лавров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 16 секунди) Рейтинг: 19720 | Одобрение: 6785 Ми ха де! Откога чакаме...  Усмивка https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР