Трябва да се направи актуализация на бюджета. Не са предвидени

...
Трябва да се направи актуализация на бюджета. Не са предвидени
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Необходима е актуализация на бюджета

Трябва да се направи актуализация на бюджета. Не са планувани към 1 милиарда и 900 млн. лева по три съществени пера в бюджета, който се извършва сега. Това съобщи в " Още от деня " президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Димитров обясни, че рисковите сфери на бюджета са три: " На първо място ограниченията за поддръжка на фамилиите и опазване на заетостта - мярката 60/40, 80/20, „ Запази ме “, 24 лева и всички останали. На месечна основа това са към 120 млн. лева за 7 месеца. Втората област, която не е планувана в бюджета е 1000-та лева на медиците. И на трето място, не по значимост са прословутите 50 лева за пенсионерите ".

По тези пера бюджетът няма планувани средства и ще би трябвало да се вършат разноски.

Президентът на КНСБ показа, че от правна гледна ще се откри излаз от тази обстановка, само че от гледната точка на живота, хората и семействата няма по какъв начин тези разноски да бъдат прекратени. Според него тези ограничения ще продължат да бъдат плащани.

" На 1-ви юли ще се либерилизира пазарът на ел. силата на едро. Свързването на пазара с Гърция, всички споделят, че първоначално може би ще докара до растеж на цените на ел. силата за компаниите. Това е въпрос, който би трябвало да се сложи. Не сме застраховани от сходни флуктуации нагоре в първите месеци от либерализацията ", предизвести Димитров.

Вижте цялото изявление с президента на КНСБ във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР