Трябва да се изчакат редовните избори, след няколко месеца предстои

...
Трябва да се изчакат редовните избори, след няколко месеца предстои
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори

" Трябва да се изчакат постоянните избори, след няколко месеца следва хората да изберат най-хубавите. Това сподели в изявление за bTV националният представител от ГЕРБ и ръководител на Временната анкетна комисия за разглеждане на плана за нова Конституция на Република България .
" В последна сметка мандатът изтича след няколко месеца. Аз считам, че би трябвало да се изчакат постоянните избори. Може би през това време е неотложно всички непредставени политически партии да изготвят своите политически платформи и послания, а хората, които са на митингите, в случай че могат, да работят дружно за такива политически послания и да вземат участие в идващите парламентарни избори и в политическия живот на страната. Чрез избори хората декларират своя избор за избрана политика и избрани политици. Ако някой желае да има посланичество в законодателния орган по този начин, че да трансформира изискванията, то следва да се приготви ", добави тя.
 Десислава Атанасова отхвърли ГЕРБ да е склонил за доброволческите отряди Десислава Атанасова отхвърли ГЕРБ да е склонил за доброволческите отряди
Десислава Атанасова отхвърли ГЕРБ да е склонил за доброволческите отряди, предлагани от Вътрешна македонска революционна организация. Смятаме, че в една демократична страна доб...
" Когато обявихме внасянето на плана за нова Конституция и рестарта на политическата система по този начин, както го разгласи нашият водач господин Борисов, освен в качеството му на министър-председател, чакахме, че всички ще чуят и едно изречение, което той сподели в края на своето изявление: " Ако се съберат 160 гласа за Велико национално заседание, той ще подаде оставка на идващия ден ". Сега малко ме изненадва това, че главните опозиционни сили в Народното събрание сякаш не желаят това да се случи към този момент ", сподели още Десислава Атанасова.
" И през вчерашния ден заявих, че имам желанието да предизвиквам основаването на експертен съвет, който да бъде от потвърдени престижи в правото и конституционното такова. Следващата седмица евентуално ще оповестя имената. Не всички са ми удостоверили присъединяване. ", добави още тя.
означи, че би поканила в експертния съвет и ръководителя на 39-ото Народно заседание и длъжностен министър-председател и правист проф. Огнян Герджиков.
" Това са хора от академичната общественост, някогашни конституционни съдии. Освен това, смятам, че следва да има разговор с неправителствените организации и всички професионални, всички професионални на юристите в България. Конституцията визира всички сфери на публичния живот. Надявам се, че извънпарламентарните политически сили няма да откажат разговор, тъй като част от настояванията, даже на хората от митинга, са и предложенията за промени в Конституцията, които сме внесли. Давам си сметката за отговорността, която нося с избора за ръководител на тази комисия. Отговорност освен тъй като ГЕРБ е вносител на плана за нова Конституция, дружно със своите сътрудници, а и тъй като рецензиите са огромни. Очаквам да има разговор и ще диря подобен разговор ", добави Атанасова.
 От ГЕРБ гневно нападнаха Радев и желаеха освобождението на негов консултант поради корист От ГЕРБ гневно нападнаха Радев и желаеха освобождението на негов консултант поради корист
Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет Борислав Цеков и излъчения от неговата квота в Комисията за отбрана от дис...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР