Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам

...
Трябва да се интересуваме от политическите преговори. Няма да дам
Коментари Харесай

Радев: 9 месеца партиите разпределяха власт и ресурси, сега изблици на опозиционност не се приемат добре

" Трябва да се интересуваме от политическите договаряния. Няма да дам съответни тълкувания, тъй като самите партии мълчат. Но те имаха девет месеца, през които беше ясна датата на оставката. През тези месеци те разпределяха и власт и запаси, в този момент всевъзможни прояви на неочаквани прояви на опозиционност не се посрещат добре от хората ".


Това сподели президентът Румен Радев, съобщи кореспондентът на БГНЕС. " Правя консултациите и по въпроса по кое време да бъде връчен първият мандат. Първо ще приказвам с партиите ", добави Радев.

Относно зародилото напрежение сред чужденци в столицата, Радев разяснява: " Недопустимо е държавното управление да не може да подсигурява сигурността на българските жители в центъра на София. Какво да си представим за останалите места в страната? Това кара хората да се съмняват в приказките, че мигрантския напън е овладян ", добави президентът.

Радев гостува на село Горско Сливово, Ловешко, където взе участие в гала по наименуването на улица на името на професор Михаел Бар-Зоар - знаменит израелски публицист, историк и държавник. Събитието бе по случай Деня на спасяването на българските евреи и на отдаване на респект пред паметта на жертвите на Холокоста.

Тази година се навършват 81 години от акта на хуманизъм и приемливост на българския народ и държавни институции по времето на Втората международна война, довел до спасяването на близо 50 хиляди български евреи./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР