Трябва да се гордеем с това, което сме постигнали в

...
Трябва да се гордеем с това, което сме постигнали в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Бюджетът казва, че ние българите можем да влезем в чакалнята на Еврозоната

Трябва да се гордеем с това, което сме постигнали в България. Все още има още какво да се желае. Това сподели основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в... към профила в ефира на БТВ.

На въпрос дали е нужна проверка на Прехода, Георгиева съобщи: „ Страните, които се развиват най-добре са тези, които гледат напред. Погледът в бъдещето е обвързван с роботите. България е показана на най-високата позиция в ръководството а Световната банка. Ако някой ми беше сподели, че аз ще се върна да ръководя, щях да му се изсмея. Сега сътрудниците ми в банката се пробват да научават думи на български “, призна тя.

„ Даваме пари, обезпечили сме част от финансирането на Коридор номер 8 на територията на Македония. Най-важното, което ще създадем за превоза в района е един районен план, който ще форсира пътуването през граничните пунктове. Балтийските страни търгуват доста повече между тях. Това би трябвало да се случи и в нашия район. България извършва ролята на страна, която е член в Европейски Съюз и може да е мост за своите съседи “, разяснява Георгиева.

Според шефа на Световната банка нещата не се вършат задоволително редовно. „ Председателството на България основава освен външни, само че и вътрешни изгоди. То дава опция на всяка една страна да покаже най-хубавото от себе си. За нас е късмет да покажем страната си в най-хубава светлина. Г-н Борисов има доста ясна визия. Казахме си, че в този момент е неповторим късмет да се вдигне вниманието към Западните Балкани и би трябвало да се употребява. Винаги би трябвало да се стараем да приказваме за това какъв брой е значимо хората на Балканите да се интегрират “.

„ Българският бюджет е доста постоянен. Дефицитът е под надзор от години. Инвеститорският интерес върви нагоре. Бюджетът споделя, че ние българите можем да влезем в чакалнята на Еврозоната. Еврозоната се интегрира. Нашата страна е по-добре вътре, в сравнение с на открито. Ние работим по разпоредбите, седим на масата, само че не можем да променяме разпоредбите “, изясни Кристалина Георгиева. „ Политическото решение за това може да бъде взето доста скоро “.

„ Инвестираме в страните, в които е най-трудно. Инвестирали сме 3 милиарда в Африка и Близкия Изток. 90% от хората, които бягат отиват в прилежаща бедна страна. Трябва да се обезпечи работа на хората, с цел да не им се постанова да рискуват преминавайки граници “, сподели още Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР