Трябва да се гарантира, че правата на хората няма да

...
Трябва да се гарантира, че правата на хората няма да
Коментари Харесай

Валя Гигова: Държавата да гарантира, че правата на хората няма да се нарушат

Трябва да се подсигурява, че правата на хората няма да бъдат нарушени поради карантината. В момента юристите не се редят в съда, само че се редят по пощата, тъй като това е единственият метод да се комуникира с институцията сега.
Това съобщи пред bTV юристът Валя Гигова.

" Достъпът до съда е стеснен. Достъпът до правораздаване няма по какъв начин да се реализира дейно, тъй като не се организират открити съвещания. Правилният метод е да се одобри закон, който да успокои хората. Пандемията от ковид е честен, държавнически... всевъзможен тест за страната ни ", разяснява юристът.

По думите и електронната система на съдилищата у нас не работи добре, което принуждава юристите да употребяват услугите на куриери и забява процеса.

" Законът би трябвало да подсигурява прекъсване на всичски процесуални периоди там, където може да се случи. Към сегашния миг това не е направено. Законът би трябвало да даде изясненост кои периоди се стопират ", изясни още Гигова.

Тя даде образец със периодите за предявяване на иск по време на изключително състояние. Такова е ситуацията и с фиктивното подаване на молба при възобновяване на ипотека. Освен всичко, юристът е безапелационен - неуместно е настояването за затваряне на нотариалните адвокатски фирми по време на изключителното състояние.

" Представете си обречен на смърт човек, който желае да направи наследство и би трябвало да го издиктува пред нотариус... НЯма по какъв начин да затворим адвокатските фирми ", безапелационна беше Гигова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР