Трябва да развиваме по-ясни и по-силни инфраструктурни проекти с България,

...
Трябва да развиваме по-ясни и по-силни инфраструктурни проекти с България,
Коментари Харесай

Скопие обяви, че иска да развива инфраструктурни проекти с България

Трябва да развиваме по-ясни и по-силни инфраструктурни планове с България, част от които е Коридор номер 8. Когато приказваме за пътната инфраструктура по източното отклонение от Скопие до границата с България, то коства към 100 милиона евро, което значи, че влагаме сила и даваме принос за развиване на връзките с България, съобщи министърът на превоза и известията на Република Северна Македония Благой Бочварски, представен от осведомителния уебсайт Фактор.

На процедура рехабилитираме съществуващия път, ремонтираме експресната права от Ранковце до Крива Паланка, който ще бъде част от целия план. Инвестираме 100 милиона евро за пътищата. На места има проблеми с отчуждаването, от време на време имаме застой, сега се отхвърли една от фирмите изпълнителки и в този момент преговаряме с друга компания, само че в никакъв случай не сме се отказвали от пътната връзка с България, съобщи министър Бочварски за пътната инфраструктура към България, като уточни, че това има значително значение и за възстановяване на политическите връзки сред двете страни, оповестява македонският уебсайт.

За железопътната линия към България, която остава план от десетилетия, министърът сподели, че в този момент най-накрая стартира подготовката за тази финансова инвестиция. "Имаме държавно решение да съединим правите от Куманово до Беляковце, по-късно и до Крива Паланка. През първата четвърт на 2021 година ще изберем реализатор за първите две етапи, а по-късно и за третата фаза от плана. Трябват ни съществени компании, които ще бъдат виновни, тъй като единствено жп линията ще коства 600 милиона евро ", сподели Бочварски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР