Трябва да работим първо в посока на преговори и когато

...
Трябва да работим първо в посока на преговори и когато
Коментари Харесай

Тодор Байчев, БСП: Трябва да се прояви повече държавническо мислене

Трябва да работим първо в посока на договаряния и когато се изчерпят всички благоприятни условия, да излизаме на избори, счита социалистът

„ Третият мандат е към момента теоретически и на практика вероятен. Възможностите си стоят, само че би трябвало да се преглътне много его и да се извади много повече наличие от всяка политическа мощ, които много непремерено се изказваха в последните дни. Трябва да се прояви повече държавническо мислене. В началото на 45-ия парламент Българска социалистическа партия беше причислена като част от статуквото, а при започване на 46-ия парламент е партията, с която може всеки да беседва. Тоест ние сме задоволително отворени и задоволително рационални, показахме, че можем и знаем какво да се прави в нужните моменти. " Това съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Тодор Байчев в ефира на България он еър.
По думите му е изцяло допустимо, в случай че третият мандат отиде при Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ да даде своята поддръжка: „ Може да се седне отначало и да се реши кое е по-важно - патртията или страната. На страната й предстоят сложни моменти, мин.-председателят предизвести, че в случай че не се направи актуализация на бюджета, идните проблеми няма да могат да бъдат решени ", изясни той. Тодор Байчев не изключи подкрпа и от " Демократична България ", защото съгласно него това е коалиция и е изцяло възмжно някоя от партиите да припознае част от министрите и програмата, която ще се показа. „ Трябва да работим първо в посока на договаряния, и когато се изчепят всички благоприятни условия, да излизаме на избори ", сподели още той.
Според социалиста е разумно президентът да даде третия мандат на Българска социалистическа партия като третата политическа мощ.
Той не изключи разновидността, в случай че някой не харесва някой министрите от служебния кабинет, да се договаря с него: „ Имаме мин.-председател, който по персонални аргументи се отхвърли, за какво пък някой министър в името на страната и на опазване на гражданското успокоение, да не се откаже ", разяснява той.
„ В нашата страна има самостоятелен регулаторен орган, който се занимава с цените на тока за бизнеса, и това е КЕВР. Изслушахме ръководителя му, който обясняваше, че нищо не зависи от него. Трябва да се намерения държавната енергетика в каква посока ще поеме ", уточни Тодор Байчев.
На въпроса кой има интерес от нови избори, Байчев отговори: „ Не виждам някой да има интерес, по-скоро част от управленията на някои политически партии демонстрират егоцентризъм и нарцисизъм и заради това царува недоразумение. "
Сценарият да се създадат избори 2 в 1 социалистът разяснява по този начин: „ Чисто теоретично е допустимо. Има предложение от ГЕРБ при подобен вид да има и смесено гласоподаване - и на хартия, и на машина. "
Депутатът е оптимист, че ще се стигне до актуализация на бюджета, защото през днешния ден е почнало сформирането на комисиите, а по отношение на преизчисляването на пенсиите, той съобщи: „ Това е на дневен ред, имахме персонална среща с министъра на финансите. Той сподели, че има пари за всички неща, планувани са в бюджета, а от нас се желае да гласуваме актуализацията на бюджета ", заключи Тодор Байчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР