Трябва да продължим да предоставяме военна помощ за Украйна в

...
Трябва да продължим да предоставяме военна помощ за Украйна в
Коментари Харесай

Борисов: Забраната за двойнато гражданство за министри трябва да отпадне

" Трябва да продължим да предоставяме военна помощ за Украйна в тази ужасяваща война. Ще дадем военно съоръжение с отпаднала нужда и с недостатъци, като оптимално бързо ще ги сменяем с нови ".

Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разяснява и разискването за двойното поданство.

" Забраната за двойното поданство за министри би трябвало да отпадне, тъй като в тази динамичност, има доста съумели българи, които живеят на открито, не желаят да си заменят двойното поданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат сполучливи. Ще настояваме с сътрудниците, в случай че намерим единодушие сред трите партии. Визирам сполучливи български жители в чужбина. Ако нагледно казано сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър - умерено можеш да дойдеш, да си министър, а по-късно да си отидеш да живееш в Канада. Имахме подобен казус с политически вреди ", уточни Борисов.

Борисов не посочи дали засяга двойно поданство от Европейски Съюз, или от трети страни.

" По тематиката за измененията в Конституцията съм споделил, че съм се доверил на Христо Иванов. Ние използваме доста забавно мненията на Венецианската комисия. Между и първо второ четене има дребни елементи, с които можем да се съобразим. Учудващо ПП-ДБ не бяха цялата парламентарна група в залата, само че ще забележим кои бяха отсъстващите ", добави Борисов.

 

163 депутати гласоподаваха за измененията, това е значимото, трите партии съумяха да го реализиран. От ПП-ДБ отсъстваха, ще забележим кои са, повтори той.

 

Отмяната на Трети март като народен празник няма да поддържа, ще има второ четене след седмица, на 20 декември - трето четене, сподели още по тематиката за главния закон той.

 

Запитан дали ще претърпи промени текстът, с който си лимитират пълномощията на президента за служебното държавно управление, Борисов отговори: " Има неща, с които можем да се съобразим и с президентската институция, и по отношение на указите. "

За мандата на ръководителите на висшите съдилища изясни, че ще се откри поддръжка за един мандат. " Много забавно е мнението на Венецианската комисия, която споделя в прокурорската гилдия да не са повече политиците, а ние споделяме - нищо, ние ще си ги създадем да са по-малко или повече. "

" Тошко Йорданов си разрешава да приказва нелепости по мой адрес. Аз не желая да давам отговор за бръщолевенето му. Това, което той е споделя, не е правилно ", сподели още водачът на ГЕРБ.

На въпрос дали са разпределили регулаторите той съобщи: " Не сме разпределяли " и добави, че няма да се парцелират регулаторите, а ще се търсят най-хубавите хора.

 

По мотив последните проучвания, съгласно които Народното събрание има доста невисок рейтинг, Борисов сподели: " Винаги съм апелирал хората да гласоподават, и съм дал своя вот. Това, което народът е отредил, това е в Народното събрание. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР