„Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на

...
„Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на
Коментари Харесай

Вътев: Трябва да привлечем млади и високообразовани кадри в сферата на хидромелиорациите

„ Трябва да притеглим млади и високообразовани фрагменти в областта на хидромелиорациите “. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на втория Консултативен съвет по хидромелиорации и поливно земеделие, който се организира в Министерство на земеделието и храните, през днешния ден. Той уточни, че е належащо да има и съглашение с университетските среди, с цел да бъдат планувани повече бройки при банкет за кандидатстване.
В съвещанието присъединяване взеха заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев и изпълнителният шеф на „ Напоителни системи “ ЕАД Снежина Динева.
От своя страна заместник-министър Тошев осведоми, че са подхванати редица ограничения за възобновяване на напояването и за рехабилитацията на инфраструктурата ще бъдат вложени 100 млн. евро по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година
Участниците в Консултативния съвет одобриха цените, по които ще се прави доставката на вода за напояване за поливен сезон 2024 година По време на съвещанието се разиска и рехабилитацията на обекти на „ Напоителни системи “ ЕАД, за възобновяване на водната инфраструктура посредством финансиране от Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година Участниците се договориха за разработване на критерии, с които ще се дефинират обектите за предпочитано поправяне. Министерство на земеделието и храните ще форсира диалозите с Министерство на околната среда и водите за облекчение законодателството за водовземане от повърхностни и подземни води за напояване.
По време на съвещанието се реши да се започва разискването на идни промени в Закона за водите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР