Трябва да постигнем съгласие за начало на преговорите с Украйна

...
Трябва да постигнем съгласие за начало на преговорите с Украйна
Коментари Харесай

Шарл Мишел настоява Европейският съвет тази седмица да потвърди началото на преговорите за присъединяване с Украйна

Трябва да реализираме единодушие за начало на договарянията с Украйна за присъединение към Европейския съюз, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в в писмото си до участниците в идната на следващия ден и вдругиден среща на европейските държавни и държавни ръководители в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отново сме изправени пред нуждата да предприемем смели стъпки, които изискват общата ни решителност и смелост, с цел да създадем верния избор, написа той. Трябва да осъществим уговорките си към Украйна и да останем благонадежден и мощен сътрудник. Трябва да предоставим на Украйна трайна политическа, финансова и военна поддръжка, да реализираме съглашение за даване на Киев на 50 милиарда евро. Трябва да се съгласим да стартираме договаряния за присъединение с Украйна, като по този метод й дадем нужния знак и я доближим още повече до нашето европейско семейство, приканва Мишел.

Трябва да вземем значими решения и за другите страни, очакващи присъединение, прибавя той. Мишел приканва Европейският съвет да бъде подготвен за отстъпки при разискването на измененията в общия бюджет, свързани и с нуждата от поддръжка за Киев.

Мишел прибавя, че на двудневната среща ще бъдат разисквани събитията в Близкия изток. Дневният ред планува също да бъдат прегледани въпроси от региона на защитата и сигурността.

През ноември Мишел пътува до Будапеща за среща с унгарския министър, чиято страна продължава да попречва приемането на измененията в бюджета на Европейски Съюз и начало на договарянията с Киев. Говорител на Европейската комисия през днешния ден уточни, че се чака унгарските управляващи да разгласяват последните законови промени, свързани с условията на Европейски Съюз за възстановяване на върховенството на закона. Той не опроверга изявления в медиите, че Будапеща може по-късно да получи достъп до 10 милиарда евро в подмяна на намаляване на съпротивата против решенията за разширението на Европейски Съюз и общите европейски разноски.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР