Трябва да попитате мистър Бийн“, така реагира бившият украински депутат

...
Трябва да попитате мистър Бийн“, така реагира бившият украински депутат
Коментари Харесай

Лондонските глупости провокират конфликт с Русия

„ Трябва да попитате мистър Бийн “, по този начин реагира някогашният украински народен представител Евгений Мураев на изказванието на английското външно министерство, че Русия обмисля кандидатурата му за назначение за началник на „ проруско “ държавно управление на Украйна. В Москва английската „ партенка “ беше наречена подготовка за огромна провокация и акцентираха нейните забавни особености. Какво и за какво възнамерява Лондон?

В събота Министерството на външните работи на Англия съобщи, че съветското управление обмисля довеждането на власт в Украйна на държавно управление, лоялно на Москва, което сякаш може да бъде управлявано от някогашния народен представител на Върховната Рада Евгений Мураев, се споделя в прессъобщение на организацията..

Министерство на външните работи добави, че съветските разследващи служби поддържат връзки с доста някогашни украински политици, в това число Сергей Арбузов, Андрий Клюев, Владимир Сивкович и Николай Азаров. В същото време, съгласно Лондон, някои от тези лица „ сега са в контакт с съветското разузнаване, участващи в планирането на офанзива против Украйна “.

В тази връзка английският външен министър Лиз Тръс прикани Москва да облекчи напрежението и да договаря. Според нея „ информацията, оповестена през днешния ден, хвърля светлина върху обсега на съветските действия, ориентирани към подкопаване на Украйна, и дава визия какво мисли Кремъл “. Тръс счита, че „ Русия би трябвало да постави старания за деескалация, да приключи акцията си на експанзия и дезинформация и да се стреми да се върне на пътя на дипломацията “. „ Англия и нейните сътрудници неведнъж са казвали, че всяко съветско настъпление в Украйна би било голяма стратегическа неточност със забележителна цена “, сподели Тръс.

От своя страна съветското външно министерство отхвърли обвиняванията на Форин офис. „ Дезинформацията, популяризирана от английското външно министерство, е още едно доказателство, че точно страните от НАТО, водени от англосаксонците, ескалират напрежението към Украйна. Призоваваме английското външно министерство да спре провокативните действия, да спре да популяризира нелепости и да се концентрира върху проучването на историята на татарско-монголското робство “, се споделя в изказване на съветското външно министерство. Припомняме, че по-рано прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова се зачуди кой е издал дипломата на ръководителя на английското външно министерство, който сподели, че Украйна е претърпяла доста нашествия – „ от монголско до татарско “.

Захарова съобщи още, че Западът приготвя осведомително пространство за огромни провокации, в това число военни. Тя уточни забавен миг в публикуването на партенката от британците. „ Най-интересното е по какъв начин се реализира. Става дума за материали, оповестени в формалните им запаси и които описват, че Русия сякаш приготвя някакъв прелом в Украйна. Материалът е квалифициран авансово. Изглеждаше допустимо да се разгласява както в събота следобяд, по този начин и вечерта. Не, те избраха добър съгласно тях час – 01:30 ч. московско време. Те повярваха, че няма да отговорим, и изпратиха материала авансово до медиите. Ние реагирахме и ще продължим да реагираме”, акцентира Захарова.

Претендентът за ролята на „ проруски покровител “ в Украйна Евгений Мураев назова версията за Англия „ нелепости “. Той напомни, че към този момент три години е под съветски наказания, неразрешено му е да влиза на територията на Руската федерация като лице, представляващо опасност за националната сигурност, а активите на татко му в Русия са замразени. Името на Мураев е включено в листата с лицата, оповестен на уеб страницата на съветското държавно управление на 25 декември 2018 година

„ Както при английските разследващи служби, по този начин и при външното министерство, това се комбинира с обстоятелството, че Русия сякаш желае да ме назначи за началник на „ окупационното държавно управление “ – това е въпрос към господин Бийн “, съобщи Мураев пред украинското онлайн издание „ Страна “. „ Трудно мога да приема тези нелепости. Може би някой желае да затвори следващия самостоятелен канал “, сподели Мураев пред английския “Дейли Телеграф”. Подобно мнение изрази и някогашният министър-председател на Украйна Николай Азаров, като също назова изказванията на английското външно министерство „ нелепости “.

Припомняме, че някогашният народен представител Мураев по време на преформатирането на партия „ Опозиционен блок “ в Украйна в „ Опозиционна платформа – За живот “ я напусна и сътвори своя политическа мощ „ Наши “. Преди това Мураев беше притежател на телевизионния канал “Нюз-1”, а по-късно основа личен ефирен канал “Наш”. Телевизионният канал “Нюз-1”, както и два други - “112 Украйна” и ЗИК, са под наказания в Украйна, те са съпротива на управляващите, свързват се с ръководителя на политическия съвет на украинската партия " Опозиционна платформа - За живот " Виктор Медведчук. През февруари 2021 година телевизионните канали стопираха да излъчват.

Междувременно Съединени американски щати се причислиха към английското изказване. „ Да, видяхме разследващи данни, че Русия търси способи да сведе до най-малко проточилата се война. Това включва неща като основаване на приятелско държавно управление и потребление на техните шпионски организации, с цел да провокират разделяне “, сподели осведомен източник пред Си-Ен-Ен. Друг сподели, че Съединени американски щати " има същата информация "

„ Британското външно министерство добави нови нюанси към обстановката към Украйна – скрит план с проникването на петата колона. Агенцията заяви, че Русия приготвя марионетно държавно управление, което да бъде издигнато в Киев след нашествието. То ще бъде управляван от някогашния народен представител Евгений Мураев и ще включва чиновници от епохата на Янукович, които в този момент живеят в заточение в Русия. Красота! " - означи основният редактор на списание " Русия в световните въпроси " Фьодор Лукянов.

Според него може да се допусна единствено едно: в случай че украинският въпрос е станал основен в процеса на определяне на нов ред в Европа, „ външното меле неизбежно ще се трансформира във вътрешно “. „ И в случай че общото решение по някакъв метод зависи от дейностите на Киев, а по този начин ще стане,, защото решението на казуса с Донбас би трябвало да бъде взето от него, битката за състава на украинските управляващи ще се изостря. Включително и с външно участие”, добавя той.

Прави усещане, че на фона на ескалацията на напрежението към Украйна от страна на Англия ръководителите на външнополитическите и военните ведомства ще бъдат на посещаване в Москва. Руската страна към този момент се съгласи с настояването за посещаване от Лиз Тръс. Предполага се, че срещата ѝ с съветския външен министър Сергей Лавров ще се състои през февруари. Освен това английският министър на защитата Бен Уолъс, който по-рано изпрати покана до съветския си сътрудник да посети Лондон, също ще пътува до Москва.

Михаил Погребински, шеф на Киевския център за политически проучвания и конфликтология, счита, че „ във Форин офис, както и в английското министерство на защитата, има чисти кретени “. Англия изпраща тонове оръжия в Украйна, обяснявайки това като предпочитание да сътвори съществени проблеми на Русия. Но в реалност това значи, че повече украинци ще загинат при положение на боен спор “, изясни той.

„ Единственото пояснение за дейностите на Англия е, че Лондон е заинтригуван от ескалация на напрежението към Украйна. Освен това той играе против американците. Джо Байдън желае да реализира споразумяване на обстановката. Очевидно е, че усилването на ескалация може да приключи с това, че американците изцяло да изгубят Украйна. Мисля, че британците работят с това на ум”, изясни той.

„ Лондон се пробва да играе игра с Русия: от една страна, нервира „ мечката “, а въпреки това, я сдържа, защото се опасява от нейната реакция. Мисля, че задачата на пътуването на английски политици до Москва е да изясни „ величието на Англия “ и да предложи на Москва кодекс за държание. Според британците тя не би трябвало да се държи " нападателно ", в противоположен случай ще бъде по-зле. Сигурен съм, че по време на визитата те ще изразят своите опасения по отношение на съветските войски на границата с Украйна”, допуска специалистът.

„ Що се отнася до кандидатурата на Мураев за ролята на „ проруски водач “ в Украйна, това е неуместно. Рейтингът му не надвишава 5% и е малко евентуално да ги надвиши. Мураев има избран почитател клуб, членовете на който са най-вече дами. Това е главната му изборна ниша. Този човек няма късмет да управлява държавното управление. Очевидно би трябвало да сте английският външен министър, с цел да мислите друго “, иронизира Погребински.

В същото време политологът предложи пояснение за какво английските политици са създали сходни заключения. „ От есента в цяла Украйна са сложени голям брой билбордове с изображението на Мураев с надпис „ Нашият президент “. Има доказателства, че се финансира от предприемача Ренат Ахметов, който се интересува от намаление на рейтинга на партията „ Опозиционна платформа – За живот “ на Виктор Медведчук “, сподели Погребински.

„ Освен това има ефирен канал „ Наш “, който отдавна управляващите заплашват да затворят, само че въпреки всичко няма да затворят, до момента в който каналите на Медведчук бяха затворени с натискане на бутон “, добави източникът. „ Мураев се популяризира всеки ден в своя канал и споделя неща, които се харесват гласоподавателите в югоизточната част на страната, само че не печели повече от 5% подкрепа”, добавя той.

„ Британските политици даже не са си създали труда „ да се срещнат “ с него, да проучат произхода му: те не знаят за равнището на поддръжката му в Украйна, нито че той има „ стигма “ на човек, който гласоподава срещу съветските ползи. Британското външно министерство наподобява не схваща, че Мураев не е сериозна фигура, той е основан, с цел да лишава гласове от Медведчук. И съгласно тяхната версия сякаш Русия има намерение да сложи този човек отпред на Украйна?! Това е неуместно и невероятно за съществено разискване “, заключва специалистът.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР