Трябва да помним завета на Левски и да носим спомена

...
Трябва да помним завета на Левски и да носим спомена
Коментари Харесай

Русе отбеляза 151 години от гибелта на Васил Левски

„ Трябва да помним завета на Левски и да носим загатна за това, че любовта към България е най-висш дълг и отговорност на всеки един от нас. Тя ни дава мощ, с цел да продължим да възпитаваме децата си в заветите на Апостола – в обичта към родината, в готовността и жертвоготовността “, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

 Под звуците на тържествени маршове в осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният часовой на Военно формирование 32420 I и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом посрещнаха русенци и гостите на града. Венци в символ на респект към Васил Левски поставиха кметът Пенчо Милков, регионалният шеф Данаил Ковачев, ръководителят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, представители на политически партии и жители.

 17-годишният Максим Атанасов от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе извърши стихотворението на Ботев „ Обесването на Васил Левски “.

Церемонията завърши със заупокойна молитва и признателен молебен в памет на националния воин, които бяха отслужени от свещеници на Русенската Света Митрополия.

Водещ на церемонията беше артистът от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ Венцислав Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР