Трябва да пием повече вода през лятото, защото високите температури

...
Трябва да пием повече вода през лятото, защото високите температури
Коментари Харесай

Защо трябва да пием повече вода през лятото

Трябва да пием повече вода през лятото, тъй като високите температури и влажността могат да доведат до дехидратация, която може да има отрицателни последствия за здравето ни. Пиенето на задоволително количество вода оказва помощ да се поддържа верния баланс на телесните течности и да се предотвратят проблеми като главоболие, отмалялост и запек.

Препоръчителното количество вода, което би трябвало да се пие, може да варира, само че би трябвало да е най-малко 8 чаши вода дневно.

През лятото температурите са по-високи, което значи, че се изпотяваме повече. Изпотяването е един от методите, по които тялото ни контролира температурата си и се освобождава от непотребната топлота. Когато се изпотяваме, губим и вода, която би трябвало да бъде сменена, с цел да не докара до дехидратация.

Количеството вода, което е нужно на организма ни, зависи от доста фактори, като възраст, пол, тегло, физическа интензивност и климатични условия. Общо приемът на вода би трябвало да бъде към 2-3 литра дневно, само че може да бъде по-висок през лятото. Важно е да се пие вода постоянно през целия ден, а освен когато сме жадни. Така ще поддържаме организма си хидратиран и ще се усещаме по-добре, написа dariknews. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР