Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна ...

Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна

Столтенберг: Ако Русия спечели, всички ще платим висока цена

Трябва да не забравяме, че Русия атакува Украйна и Украйна е жертва на експанзия, по тази причина има право да се отбрани. Няма да има дълготраен мир, в случай че нападатеят завоюва, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция по мотив плануваната за идната седмица среща на външните министри на страните от пакта в Букурещ.
Прочетете още
Ако оставим съветския президент Владимир Путин да завоюва, всички ще платим по-висока цена в идващите години, добави той. По неговите думи Путин и други властнически ръководители може да решат, че могат да реализират задачите силово и по този начин светът ще стане по-опасен.

Всички плащаме цената на съветската война против Украйна, само че украинците заплащат с кръвта си, означи Столтенберг. Президентът Путин се проваля в Украйна и дава отговор с още повече свирепост - Русия нанася удари по градове и цивилна инфраструктура, по този начин украинците остават без отопление, вода и храна, а това са военни закононарушения, заключи той. 

Повечето войни завършват с договаряния, само че договарянията зависят от събитията на бойното поле. НАТО ще продължи да поддържа Украйна, до момента в който е належащо и няма да отстъпим, съобщи Столтенберг.

Той изрази очакване външните министри от НАТО да одобрят обезпечаването на спомагателна помощ за Украйна с горива и медицински средства. По неговите думи ще бъдат разисквани стъпки за повишение на отбраната на Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова, както и заплахите от Китай. Ще оценим зависимостта ни от други властнически режими, уточни генералният секретар.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg