Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна

...
Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма да има траен мир, ако Русия спечели

Трябва да не забравяме, че Русия атакува Украйна и Украйна е жертва на експанзия, по тази причина има право да се отбрани. Няма да има дълготраен мир, в случай че нападатеят завоюва, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция във връзка плануваната за идната седмица среща на външните министри на страните от пакта в Букурещ.

Ако оставим съветския президент Владимир Путин да завоюва, всички ще платим по-висока цена в идващите години, добави той. По неговите думи Путин и други властнически ръководители може да решат, че могат да реализират задачите силово и по този начин светът ще стане по-опасен.

Всички плащаме цената на съветската война против Украйна, само че украинците заплащат с кръвта си, означи Столтенберг.

Президентът Путин се проваля в Украйна и дава отговор с още повече свирепост - Русия нанася удари по градове и цивилна инфраструктура, по този начин украинците остават без отопление, вода и храна, а това са военни закононарушения, заключи той. 

Повечето войни завършват с договаряния, само че договарянията зависят от събитията на бойното поле. НАТО ще продължи да поддържа Украйна, до момента в който е належащо и няма да отстъпим, съобщи Столтенберг.

Той изрази очакване външните министри от НАТО да одобрят обезпечаването на спомагателна помощ за Украйна с горива и медицински средства. По неговите думи ще бъдат разисквани стъпки за повишение на отбраната на Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова, както и заканите от Китай. Ще оценим зависимостта ни от други властнически режими, уточни генералният секретар.

Време е да приключим процеса на ратификация на участието на Швеция и Финландия в НАТО, настоя Столтенберг. Той не можа да уточни период, в който процесът ще завърши, само че изрази задоволство от оповестеното желание на Будапеща скоро да одобри нужните решения.

Вече 28 страни от НАТО са утвърдили протокола, означи Столтенберг и удостовери, че към момента се водят договаряния с Турция. Той прикани за допустимо най-бързо привършване на цялостния развой.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР