Трябва да направите нещо, но не искате. Познато състояние. Как

...
Трябва да направите нещо, но не искате. Познато състояние. Как
Коментари Харесай

Не ви се работи? Ето 9 лесни начина да се отървете от мързела

Трябва да извършите нещо, само че не желаете. Познато положение. Как да се оправим с мързела? Опитайте се да си обясните за какво не желаете да се справите с избрана задача? Може да има няколко аргументи:
· прекалено много работа;
· липса на вдъхновяваща цел;
· преумора;
· заседнали сте на едно място.
Може би е време да преминете на друго равнище, да се изкачите по кариерната стълбица и да се заемете с забавна работа. Във всеки случай идентифицирането на повода за мързела е първата стъпка към изкореняването му.
1. Променете менюто си
Важно е да се храним вярно. Храната с консерванти, бързо хранене въздействат отрицателно на тялото и замъгляват мозъка. В резултат на това човек няма свободна сила за реализиране на задачите си.
Опитайте се да ядете пресни храни: плодове и зеленчуци, ядки. Купувайте натурални артикули с минимални добавки. Съзнанието ви ще се почисти, силата и желанието за работа ще се появят.
2. Занимавайте се със спорт
Открийте личния си енергиен запас - провокирайте ускорение на метаболизма, разграждането на въглехидратите. Правилното хранене плюс физическата интензивност е пряк път към чудесно здраве, нараснал тонус и положително въодушевление.
3. Намерете мотивация
Всъщност това е единственото нещо, което би трябвало да разберете. Какво обичате, защо мечтаете, кой желаете да бъдете? Намерете работа, която ви въодушевява и ще забравите за мързела.
4. Винаги се насърчавайте
Насърчението е страхотна мотивация за отърваване от мързела. Наградете се с чаша кафе, шоколадово блокче, разходка на чист въздух. Така подсъзнанието ще свикне с това: до момента в който работата не свърши, няма да има сладкиши. Можете да създадете лист с приятни награди, които ще ви стимулират да изпълнявате дилемите.
5. Общувайте с дейни хора
Гледайки по какъв начин другите са сполучливи и дейни денем си, ще се срамувате да стоите на опашката. За да останете на върха на такава компания, би трябвало да поддържате общи ползи. Това ще ви помогне да бъдете непрекъснато в придвижване, да се стремите да постигнете задачата си. Но помнете, другите хора са единствено образец.
6. Използвайте " метода на швейцарското сирене "
Представете си мишка, която последователно дъвче части сирене от голямо парче. Ако нежеланието ви да вършиме нещо е породено от огромно количество работа, тогава я разделете на части и я изпълнявайте без избран ред.
Почистването на работното място също ще обезпечи прилив на сила. Повярвайте ми: редът и чистотата на бюрото директно въздействат върху представянето и интензивността.
7. Направете лист с стремежи
Тази процедура се употребява от всички сполучливи хора и в действителност работи.
· Вземете тетрадка, отделете време и си запишете какво желаете.
· Винаги дръжте листата на разположение. Фокусирайте се върху задачата и ще постигнете резултати.
· Не забравяйте да зачеркнете изпълнените стремежи.
8. Придържайте се към проекта за деня
Важна е дисциплината. За задачата създайте режим или проект за деня. Станете рано, направете извършения, закусете и се захващайте за работа. Разпределете времето за почивки и изпълнете дилемите, без да се разсейвате от нищо. Постепенно тялото ще свикне, ще се събуждате без тревога и с наслада ще стартирате новия ден.
9. Починете си, не се опасявайте от компликации
Може би имате претрупан график и огромен план. Поспете малко, прекарайте деня вкъщи, запалете ароматни свещи и се отпуснете. Сега отидете на работа с нова мощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР