Трябва да направим така, че България догодина да има по-високи

...
Трябва да направим така, че България догодина да има по-високи
Коментари Харесай

Асен Василев: Трябва да направим така, че България догодина да има по-високи доходи

Трябва да създадем по този начин, че България следващата година да има по-високи приходи, по-добри вложения и три % бюджетен недостиг, с цел да останат устойчиви финансите.

Това разяснява финансовият министър Асен Василев преди съвещанието на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " в централата на ул. " Кърниградска ". Той изясни, че има задоволително време всички да създадат своите оферти, които по-късно да бъдат разисквани в Народното събрание.

Василев бе безапелационен, че налог здания няма да се вдигне. Това, което е заложено в Закона за локалните налози и такси, е опция на общините сами да дефинират ставки. Всичко това, всяка една община ще си го преценя. Това с локалните налози и такси е предложение, което идва от самите общини, добави той. 

Бюджетът е разчетен при равнища на събираемост, които са същите като тази година или малко по-малки от миналогодишните, тъй че от тази позиция, няма проблеми с приходната част, съобщи той. 

По думите на Василев налозите като % от Брутният вътрешен продукт са планувани на 37,5 %, колкото и тази година. Миналата година успяхме да съберем малко над 38 %, добави той. 

Според Василев за трета година се демонстрира, че България може да има трипроцентен недостиг, може да има същинска обществена политика. По думите му заложеното нарастване на приходите е над 11 %, както и рекордни вложения от 12 милиарда лева Всичко това се връзва с данъчната политика, без да се подвигат ставките на налозите, разяснява финансовият министър. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР