Трябва да живеем със съзнанието, че добротата ще спаси света.

...
Трябва да живеем със съзнанието, че добротата ще спаси света.
Коментари Харесай

21 години по-късно Ванга още бди над нас и ни следи кой какво върши СНИМКИ

Трябва да живеем със съзнанието, че добротата ще избави света. Това ни завеща вуйна Ванга, съобщи националният артист Иван Гоцев, един от стотиците, пристигнали през днешния ден в местността Рупите край Петрич, с цел да почетат паметта на пророчицата и лечителка.

В неделя се навършват 23 години откогато Ванга си отиде от този свят, съобщи БГНЕС.



"Ванга бе един доблестен човек, който виждаше и предишното, и бъдещето, даваше ни кураж, че един ден ще живеем по-добре, уверен съм че бди над нас, следи ни от горната страна кой какво прави. Аз пристигам тук с вяра към доброто”, добави Иван Гоцев.



Той добави, че пророчицата доста е обичала хората и им е пособия и поради това през днешния ден те почитат с благодарност паметта ѝ.

Световноизвестната врачка умря на 11 август 1996 година, само че панихидата бе отслужена през днешния ден, тъй като това е денят, който е най-удобен за този тип обред, споделиха от фондацията, уредник на събитието и носеща името на вуйна Ванга.



Поклонението пред гроба на пророчицата стартира в 11 часа, заупокойната молитва отслужи отец Живко. След църковната работа на миряните бе раздадена постна храна. Поклонниците пробваха от обичаните на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, фасул и други



Тук, под планината Кожух вуйна Ванга приемаше нуждаещите се, направляваше ги със препоръките си, даваше им сили и кураж да се оправят с провокациите. Тук по нейна воля бе издигнат и храма „ Св. Петка”, трансформирал се след кончината ѝ в място за поклонение.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР