Трябва да изоставим идеята, че 1 януари е най-доброто време

...
Трябва да изоставим идеята, че 1 януари е най-доброто време
Коментари Харесай

Психолог: по-добре е да отложите новогодишните обещания до пролетта

Трябва да изоставим концепцията, че 1 януари е най-хубавото време за начало и взимане на решения, съобщи Тим Боно, психолог от Университета на Вашингтон в Сейнт Луис

„ Януари е може би най-трудният месец в годината и въобще не е подобаващ за смяна. “- споделя Боно. Например, в случай че желаете да тичате заран, тогава студеното време и снежните стихии може да ви попречат. Може и да няма пари за фитнес залата след празниците. И това убива мотивацията на човек, тъй като той не може да извърши обещанието си.

Най-добре е да изчакате до пролетта, когато ще имате задоволително време и сила, с цел да започнете да се движите към вашите цели. И не подценявайте силата на слънчевата светлина – през зимата е мъчно да създадем нещо поради доста късите часове, през които е ярко, само че напролет природата се разсънва, което значи, че става по-лесно за тялото ни да приема каквито и да е провокации.

„ Слънчевата светлина задейства невронните вериги, свързани с редица психически положения. Най-доброто време за взимане на решения е пролетта или лятото, когато има доста слънце ”, споделя Боно.

В този случай психологът отбелязва, че универсална скица не съществува. Ако през януари сте почнали някои от достиженията си през целия си живот и всичко е било съвършено, тогава продължете в същия дух.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР