Трябва да изчакаме решението на КС да влезе в сила

...
Трябва да изчакаме решението на КС да влезе в сила
Коментари Харесай

ПП вероятно пак ще предложат Станислав Тодоров за председател на КЕВР, заяви депутатът Владимир Табутов

Трябва да изчакаме решението на Конституционен съд да влезе в действие и да стартираме процедура по желание на ръководител на КЕВР. Длъжни сме да изберем нов, с цел да не обезглавим комисията ". по този начин депутатът от Политическа партия Владимир Табутов разяснява проблема с назначението на Станислав Тодоров за началник на регулатора.

Решенията в комисията се взимат от две комисии в тричленен състав, като ръководителят взе участие и в двете. Предполагам, че е невероятно регулаторът да спре работа, разяснява Табутов думите на Станислав Тодоров.



На въпрос кое ще бъде новото предложение на Политическа партия, Табутов отговори: " нямаме никакви предпоставки да предложим друга кандидатура ". По мотив обвиняванията на опозицията и " ИТН " депутатът съобщи, че Политическа партия не са извивали ръцете на никой от съдружните сътрудници по отношение на назначението.

" На 15 февруари за пръв път в комисия по енергетика влезе точка за установяване на разпоредбите. ние не я гласувахме,защото не бяхме консолидирали мнението си с съдружните сътрудници - всичко до тогава е било в съгласие с тях ", съобщи Табутов.

Опозицията е обвинила ръководещите в диригентство и е загатнала имена, които нямат общо със настоящия ръководител на КЕВР, сподели още той. Самата съпротива, както и съдружните сътрудници са имали късмет да предложат собствен претендент, само че не са го създали, акцентира депутатът.



Меморандумът с " Джемкорп " е тристранно съглашение с Министерството на енергетиката и IP3 Corporation в чиито клаузи съществуват отговорности на страните, които нямат финансов темперамент. Държавата не е била ощетявана до момента, няма и да бъде - безапелационен е Владимир Табутов - в меморандума е ясно написано, че всяка страна може да приключи връзките с месец предупреждение и без неустойки.

На въпрос дали " Джемкорп " е обвързвана с съветски олигарси или пране на пари, депутатът отговори:

" Това беше един от въпросите, които зададох на шефа на ДАНС на закритото съвещание на енергийната комисия. Инициативата идва или от стана на " Джемкорп ", или от страна на IP3 Corporation. Първата е компания, вложила десетки милиарди в областта на енергетиката и оттова може да се твърди, че те са много законни. От страна на " Джемкорп " нещата са малко по-неизвестни - надяваме се на следващия ден да проведем следващо закрито съвещание на енергийната комисия, с цел да изслушаме министъра на енергетиката, министъра на финансите "

Енергийният министър е положил автограф под този меморандум, тъй че той би трябвало да знае всиички детайлности, съобщи депутатът.

Условията на " Продължаваме промяната " в договарянията за кабинет - антикорупционното законодателство и назначението на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ са 100% в унисон предложенията по време на първия мандат.

" За нас най-важна е битката против корупцията и статуквото. Ако някой е преосмислил позицията си е подготвен да застане зад ясно написана стратегия - това ще се разбере още в първата седмица ", разяснява Табутов възможна нова коалиция с Има Такъв Народ.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР