Трябва да изчакаме конституционната процедура да приключи, да я извървим

...
Трябва да изчакаме конституционната процедура да приключи, да я извървим
Коментари Харесай

Стефан Янев: Промени в Конституцията са необходими, но точно в момента не са на дневен ред

Трябва да изчакаме конституционната процедура да завърши, да я извървим от А до Я. В момента сме в догадка да се осъществя постоянно държавно управление с първия мандат. Нека мине цялата процедура и тогава ще можем да разясняваме опцията за предварителни избори при започване на септември. 

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният длъжностен министър председател и водач на партия " ", който разяснява последните политически събития в страната и разтърсванията в прокуратурата.  

" Винаги съм твърдял, че България има потребност от постоянен кабинет. Той би трябвало да се базира на ясно написано съдружно съглашение и да извършва ясно сложени цели. Темата за измененията в Конституцията би трябвало да се разисква в обществото, само че съгласно мен би трябвало да я отложим малко във времето. Нека първо се образува едно устойчиво ръководство, което да взема решение проблемите и рецесиите и тогава да се захванем с измененията в Конституцията. Защо една нова Конституция да не се одобри и с референдум, само че дано първо се решат другите проблеми. Точно в момените в Конституцията не са дневен ред. Ние бихме инициарили един референдум за Велико Народно заседание, което да промени напълно Конституцията след необятен публичен спор, само че още веднъж ще повторя, че в този момент има по-важни тематики за решение ", категоричн бе той. 

" В последните две години Иван Гешев е едно от най-критикуваните лица в България и се приказва единствено за механизъм за неговото следствие. Не желая да му бъда юрист, само че за мен промяната на основния прокурор и избирането на различен основен прокурор не е правосъдна промяна. В последните години живеем непрекъснато в един спор - сами със себи се и с всички останали. Всеки подлага на критика, само че никой не дава действителни оферти, посредством които да се вземат решение проблемите ", разгласи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР