Трябва да имаме системна инспекция на нашите пътища, която ежегодно

...
Трябва да имаме системна инспекция на нашите пътища, която ежегодно
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Трябва системна инспекция на пътищата

Трябва да имаме систематична ревизия на нашите пътища, която годишно да регистрира дефектите и рисковите сектори и въз основата на тези отчети да предприемем ограничения в рехабилитацията на тези пътища. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в ефира на NOVA.

"От нашата инспекция установихме, че това не е автомагистрала и скоростен път, по тази причина би трябвало да се движим деликатно. От друга страна грапавостта на асфалта е добра. Но мантинелите са строени по норма от 2002 година ", разяснява тя.

Например условията за земетрес към постройките влязоха нови европейски кодове, съпостави Комитова. Мантинелата е била в норма при 2002 година 20 хиляди километра би трябвало да бъдат инспектирани. Трябва се видят кои са рисковите пътища с централизация на ПТП-та, уточни тя.

Най-големият проблем е незавършената маркировка във въпросния сектор на Автомагистрала "Струма ", където македонски рейс се възпламени и изгоря, при което 45 души изгубиха живота си. През април тази година е било предоставено на две компании, само че за жалост не са го създали.

Тя самата преди години е съвсем изгубила надзор над колата си в същия сектор, откакто автомобилът ѝ е поднесъл.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР