Трябва да имаме правителство, независимо дали то ще е експертно

...
Трябва да имаме правителство, независимо дали то ще е експертно
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бихме говорили с всички партии, но коалицията трябва да се базира на принципи

„ Трябва да имаме държавно управление, без значение дали то ще е експертно или програмно. Само работещо държавно управление и работещ парламент ще изведат България от рецесията. Бихме разговаряли с всички обединения, само че имаме вяра, че обединението би трябвало да се базира на правила и цели. Ние търсим и предлагаме решения. Ще проведем градивни диалози с всички партии за реализация на националните ползи ", съобщи Стефан Янев, водач на КП “Български напредък “на среща със симпатизанти. Според него има ясни цели, въз основата на които може да се сформира кабинет с стеснен небосвод.
Прочетете още
" Те са в икономическия и обществения бранш - подкрепяне и компенсации на бизнеса и уязвимите пластове. В момента е необходимо да се реши въпроса с цената на газа. “

По думите му КП “Български напредък “не чертае червени линии, тъй като Народното събрание е мястото, където партиите си взаимодействат, а не се занимават с идеологическите си разлики. „ Нека не бързаме с алените линии, дано да влезем в действителен диалог за вероятните управнически решения, които предстоят ”.

Решенията, които би трябвало да се търсят за българските жители, нямат партийно оцветяване уверен е водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Той приказва и за увеличение на ролята на гражданското общество.

„ Скъсана е връзката сред политиците и жителите. Хората не припознават към този момент остарялото политическо. Имаме потребност от ново политическо с действителна представителност на жителите, значимо е те да са уверени, че техният глас се чува. Дълбоко имам вяра, че българският народ е умен, има нюх и добре заложен генетичен код по какъв начин да прави своя избор. “

Стефан Янев напомни послание на Чърчил няколко дни откакто поема поста министър-председател. В него той „ дава обещание на поданиците на Британската империя – пот, кръв и сълзи, аз давам обещание единствено пот, с цел да няма сълзи. Време е всички заедно да се качим на лодката и да гребем в посока, противоположна на течението, наречено световен демократизъм. Предстои времето на консерватизма и първата лястовица я видяхме в Италия. “ Янев подчертава на думата ЗАЕДНО, която има ново звучене и смисъл през днешния ден, когато се намираме във водовъртежа на няколко рецесии.

Коалиция „ Български напредък ” е с номер 15 в интегралната бюлетина на вота на 2 октомври.

Купуването и продаването  на гласове е закононарушение!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР