Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса.

...
Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев каза кои хора задължително трябва да си поставят новата ваксина

Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса. Адаптираните ваксини са за Омикрон, те са единствено за бустерни дози. Три месеца след последната инжекция може да поставиш и новата ваксина. Задължително да си създадат от новата ваксина хората с бустер преди повече от 6 месеца. Това разяснява за " Твоят ден " епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, съветник по здравните въпроси към Столичната община.

Според него от през вчерашния ден се слагат приспособени ваксини. " Нещата са добре, тъй като микробът на коронавирус доста се промени. Не се натоварват лечебните заведения, тъй като доста леко се изкарва. Правителството прави най-хубавите неща - поддържа се подготвеност на лечебните заведения, както и интензивните кревати. Дано няма нови разновидности, от тях зависи ръководството на рецесията. Да стискаме палци да няма разновидности, свързани с тежко протичане. С смяната на времето стартират други респираторни вируси. Първо ще се повяи парагрип, след това и същинския сезонен грип. Хората над 65 години имат право на ваксини за всички ", напомни епидемиологът. 

По думите му в този момент човек може да се имунизира на всички места. " Ще имаме 380 000 приспособени ваксини на Пфайзер, ще имаме и на Модерна ", изясни той. И прикани към висока хигиена и проветряване.

Той прикани да се ядат повече плодове и зеленчуци. " Чушките би трябвало да се ядат пресни, те имат Витамин С и са доста потребни. Ябълките и картофите би трябвало да се измиват доста добре, тъй като може да има мишки ", сигнализира Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР