Трябва да има увеличение на цената на парното, но да

...
Трябва да има увеличение на цената на парното, но да
Коментари Харесай

Топлофикация-София: Трябва да има увеличение на цената на парното, но да е социално приемливо

Трябва да има нарастване на цената на парното, само че да е обществено задоволително. Това сподели в ефира на " Още от деня " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " " Александър Александров. Според него, държавното управление би трябвало да даде своя дан да обезпечи обезщетения, които да обезпечат гладко прекосяване към зимния интервал за всички жители.

„ Ние желаеме разликата сред цената, която КЕВР е определил за газ и цената, която ние плащаме за газ, да бъде поета от страната. Това включва от началото на регулаторния интервал от юни до в този момент “, изясни инж. Александров. 
 Министри дадоха обещание на Фандъкова да търсят механизъм за отплата за цената на парното Министри дадоха обещание на Фандъкова да търсят механизъм за отплата за цената на парното
Общинските сдружения „ Столичен електротранспорт “ и „ Метрополитен “ влизат в обсега на плануванаъа отплата...

С оглед на очертаващия се тежък зимен интервал той посъветва потребителите „ да преминат на равни месечни вноски. Това ще им обезпечи по-лек режим през зимата и ще разпредели разноските им за парно през цялата година “. Той съобщи, че никой не може да си показа парното в София да спре, защото това би било завършек на енергетиката в България.

„ Третият по-големина енергиен индивид в България е " Топлофикация ". В тежки зимни месеци ние произвеждаме съвсем два гигавата топлинна сила. Това се равнява на производството на електрическа енергия на Козлодуй. По никакъв метод никой не може да си разреши " Топлофикация " да спре да работи. Това би било равно на апокалипсис “, разказа обстановката Александров.

„ Няма нищо извънредно в това, което се случи в последните няколко дни. Както България, по този начин и Европа е в енергийно цунами от средата на тази година. Алармирахме доста по-рано всички институции в България, че обстановката, в която се намира енергетиката и в частност " Топлофикация – София ", е рискова, изключително с нахлуване на зимния сезон. Поискахме да бъде направен механизъм за обезщетения на разликата сред това, което КЕВР е определил като цена за топлинната сила, и стойностите, които доближи газта в последните месеци. Върху това се работи интензивно “, сподели още шефът на топлофикационното сдружение.

" Булгаргаз " и " Топлофикация " не са нормални търговски сдружения. " Булгаргаз " е единственото лицензирано в страната сдружение, което да бъде публичен снабдител на газ. То би трябвало да обезпечи достъпа и газта за всички във всяко едно състояние. По същия метод стоят нещата и с " Топлофикация ". Ние сме комерсиално сдружение, само че всъщност сме обществено сдружение, което дефинира значително битието на 1,5 млн. жители в София.
 Пускат спряната топла вода в София по-рано от планирането Пускат спряната топла вода в София по-рано от планирането
Топлата вода в частите на София, които се топлоснабдяват от Топлоелектрическа централа " София ", отоплителна централа " Земляне " и отоплителна централа " Люлин ",...

Ходовете, които " Топлофикация " има, са извънредно лимитирани. Ние работим в тежко контролиран режи. Стойността, на която продаваме топлината, е избрана от КЕВР. По същия е метод е избрана и цената, на която ние купуваме газта, сподели още Александров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР