„Трябва да има структуриране на нов съвет, който да управлява

...
„Трябва да има структуриране на нов съвет, който да управлява
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Новият НОЩ трябва да е надвластови и с утвърдени имена

„ Трябва да има структуриране на нов съвет, който да ръководи рецесията. В него би трябвало да са други хора, които би трябвало да печелят ново доверие измежду разединеното ни население. Един новосформиран щаб би трябвало да е надвластови, самостоятелна институция, структурирана по различен метод, излъчена от Народното събрание. Слабост на остарелия щаб е, че беше ръководен от хирург, който е надалеч от специалността, най-близо да пандемичния проблем “. Това сподели пред пулмологът проф. Коста Костов.

Според него новият щаб би трябвало да има две структурни единици - едната да ръководи ограниченията и втората да се занимава с диагностично-лечебните процеси.

„ Старият щаб беше тясно обвързван с властта. Членовете мислеха едно, говореха друго. В новия съвет би трябвало да има одобрени имена, потвърдили достоверността си “, разяснява той.

Проф. Костов още веднъж означи, че ограничения ту напред - ту обратно ще доведат до поредност Covid талази.

„ Днес имаме 217 умряли. Това е втората по връх цифра за цяла година пандемия. Ако това назоваваме триумф... С това освобождение на ограниченията. ще следим нова вълна след 2-3 седмици... Успяха тези страни, които съумяха да съчетаят самостоятелните ограничения с ограниченията на страната, с необятна имунизация, с необятно тестване. Тайван е образец, в страната има към 1000 инфектирани за година и девет смъртни случая “, уточни проф. Костов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР