Трябва да има сериозна целева подкрепа при училищата на газ

...
Трябва да има сериозна целева подкрепа при училищата на газ
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Ако сметките са по-високи с до 20%, има пари. Ако се повишат още, ще е нужна помощ от държавата

Трябва да има сериозна целева поддръжка при учебните заведения на газ или твърдо гориво. Говорим за към 200 учебни заведения и 200 детски градини, които са на газ. Най-благоприятният метод е посредством приспадане от сметките. Това разяснява за " Твоят ден " Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в образованието и шеф на 119 СОУ.

" Изплатени са сметките към " Топлофикация ", енергоносителите и носителите на вода до края на август. Започваме на чисто до края на годината. Ако фактурите са по-високи с до 20%, има средства. Ако обаче се покачат още, страната ще би трябвало да ни поддържа - или да разсрочим заплащанията, да има отплата или актуализация на нашия бюджет ", изясни той.
" При опция учениците ще бъдат на две смени и ще се дистанцират класовете. Възможен е и онлайн режим. По същия метод стоят нещата и с Коронавирус пандемията. Всички ограничения ще бъдат взети, в случай че се наложи ", увери Стаматов. И добави, че има огромен дефицит на учители - в това число по математика, осведомителни технологии и езиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР