Трябва да има регулация, но да бъде държавна. Това каза

...
Трябва да има регулация, но да бъде държавна. Това каза
Коментари Харесай

Психолог: Трябва да има регулация за дейността ни, но да бъде държавна

Трябва да има регулация, само че да бъде държавна. Това сподели във връзка със законопроекта за активността на психолозите психологът Рени Велчева.
„ Много са нашите несъгласия с законопроекта за активността на психолозите. Той не е координиран с безусловно всички работещи в държавния и в частния бранш. Въпросът е, че това касае смяна, регулация за цялата професионална общественост у нас. Тоест той ще засегне безусловно всички групи практикуващи психолози “, изясни тя за предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Според нея регулацията била доста нужна, само че казусът бил методът на въвеждането й. Трябвало да се направи в полемика с безусловно всички.

„ Задължават ни да членуваме в една неправителствена организация, която ще има властта на ни глобява, само че в случай че се задълбочим и погледнем текста сериозно, ще забележим, че няма никаква законова рамка, която най-малко малко да се приближава до съсловните организации. Идеята е да има регулация, само че тя би трябвало да бъде държавна “, аргументира се Рени Велчева.

„ Основният проблем е, че една неправителствена организация ще има право да ни глоби и санкционира. Необходимо е в идващия парламент или Министерски съвет да поеме отговорност и самодейност да ни помогне посредством работни групи или експертен съвет. Всички те са значими, с цел да може да се създаде един в действителност добър законопроект за всички нас “, заключи психологът. Тя разясни, че не е взела участие в писането на законопроекта за активността на психолозите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР