Трябва да има разлики във възпитаването на момче и момиче.

...
Трябва да има разлики във възпитаването на момче и момиче.
Коментари Харесай

Мадлен Алгафари: Момче и момиче трябва да се възпитават различно

Трябва да има разлики във възпитаването на момче и момиче. Майката на момче би трябвало да превързва рани, само че не да защищава от рухване. Момчето, с цел да стане мъж, би трябвало да се сблъсква с компликации
Това сподели пред бТВ психотерапевтът Мадлен Алгафари.

„ Никой от нас не е съвършен родител. Последното нещо, на което ни образоват в учебно заведение, е по какъв начин след време да бъдем способени родители. Винаги разпоредбите са самостоятелни, само че има и някои универсални – да вземем за пример да сме подготвени да се подлагаме под подозрение. Може би най-голямата неточност на един родител е да си мисли, че в никакъв случай не бърка “, разяснява още Алгафари.

Тя подсети, че децата се учат повече от показаното, в сравнение с от казаното. Можем да предпазим децата от личните си неточности, единствено в случай че сме ги осъзнали, посочи психологът.

„ Във възпитателните обичаи в България има доста погрешни вярвания, като „ Дете се целува единствено, когато спи “ или „ Бий си го ти, да не ти го бият другите “. За благополучие все по-малко родители считат, че не би трябвало да демонстрират обичта си, с цел да не разглезят детето “, разяснява още тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР