Трябва да има постоянен контрол, за да няма злоупотреби с

...
Трябва да има постоянен контрол, за да няма злоупотреби с
Коментари Харесай

Явор Гечев за Фрог: Обикновените хора трудно получават пари за къщи за гости

Трябва да има непрекъснат надзор, с цел да няма злоупотреби с къщи за посетители. На тримесечие стопаните на такива къщи би трябвало да подават заявления за платени налози и туристически такси към общината и копията да се изпращат на полицията. Това съобщи пред Фрогнюз Явор Гечев, някогашен зам.-министър на земеделието.
Много е значимо да има експертиза този, който написа дадената стратегия. Има доста недостатъци в разписването на изискванията за кандидатстване и на наредбите. Списъкът на къщите за посетители е дълъг и елементарните хора доста мъчно стигат до финансиране. Много пари влизат в земеделието, само че по-късно постигнатият резултат не дава отговор на вложеното.

Най-порочното е, когато лъжеш със закон. По мое време установихме, че има яхти с еленови кожи, хеликоптери. Това обаче беше записано в програмата, по тази причина беше възможно. Тогава казахме: „ Да, може да си купувате джипове за земеделска активност, само че на междинната статистическа стойност на тези автомобили”. Определихме цена до към 40 000 лева Винаги се измислят разновидности по какъв начин да се пробие системата. Затова би трябвало да се намерения по какъв начин от ден на ден да се стеснява малката врата за легализиране на далаверите.

Когато имаше проблеми по стратегия САПАРД с къщите за посетители, нищо не пречеше в идващите наредби те да бъдат лимитирани въз основата на опита, който имаме. За страдание обаче от ден на ден пада експертизата.

Оставките в земеделското министерство каква работа биха свършили, в случай че моделът не бъде изменен?! Следващият министър, който ще пристигна, дали ще е с по-висок потенциал от настоящия? Моделът на земеделието и селските региони е спукан. Правим неща единствено поради самото правене, а не тъй като ще има резултат на последействие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР