Трябва да има отрезвяване на политическата класа. Помня ярките политически

...
Трябва да има отрезвяване на политическата класа. Помня ярките политически
Коментари Харесай

Борисов: Не ме интересува кой ще е външен министър

Трябва да има отрезвяване на политическата класа. Помня ярките политически лица в кабинетите на Радев, само че може би той има къса памет. Сред тях Янаки Стоилов, Крум Зарков, Весела Лечева. Цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в служебните държавни управления. Той правеше цели партии от тях - на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Тутракан. 

" Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър, не желая да разясня тематиката. Радев изопачава истината. Даниел Митов е мост сред партиите. Ако стане министър, била застрашена честността на изборите!? Нека Радев си спомни записа, в който се споделя, че ще има " ала-бала с президента ". Искам да остане този министър, да си носи президентът отговорност за неуспехите. Не желая да поемаме ангажимент като партия за това държавно управление. Първоначално Даниел Митов ми се обади да ме пита дали да одобри и аз позволих, само че не съм го предложил аз. Ние носим отговорност за Конституцията, не виждам по какъв начин повече ще поддържа нещо, препоръчано от ПП-ДБ. Провал в правосъдната промяна, във всичко. Ако са желали непоклатимост, щяхме да имаме постоянно държавно управление и трите партии да носим отговорност ", добави той.

Коментарът му е във връзка поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на Министерски съвет, написа " Нова ". В предлагането си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Предлага се и промяна на земеделския министър Кирил Вътев с изпълнителния шеф на Фонд " Земеделие " Георги Тахов. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР