Трябва да има макар и минимална регулация, която да следи

...
Трябва да има макар и минимална регулация, която да следи
Коментари Харесай

Ангелкова: Трябва да регламентираме къмпингуването като в Гърция, Италия и Малта

Трябва да има въпреки и минимална регулация, която да следи къмпингуването да се случва по разпоредбите, по този начин както е в Гърция, Италия, Малта. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на „ Пловдивски пестелив конгрес “.
„ Изключително значимо е да се регламентира къмпингуването. Много обичат да го практикуват. Това е тип туризъм, който има своето бъдеще и е редно да бъдат основани условия, с цел да се случва. Подкрепям развиването на всеки един тип туризъм, в това число и къмпингуването “, разяснява министърът на туризма.
По думите й би трябвало да се постараем дружно да намерим разпоредбите, които да не пречат на къмпингуващите и на другите туристи. Тя обърна внимание, че туризмът би трябвало да бъде съгласуван с екологичните стандарти и спазването на всички правни правила.
„ Друг необикновен приоритет, по който работим в кабинета, е обвързван с намаляването на административната тежест и въвеждането в доста огромна степен на електронните услуги. Това, което направихме с измененията в Закона за туризма от предишния месец, е да облекчим с 19 документа, които към този момент не пожелаваме, обособените регистрационни режими по Закона за туризма. Всеки един капацитет, който страната има за развиването на туризъм следва да се употребява “, добави тя, представена от Фокус.
„ Това, което сега създаваме е специфичен QR код, по който всеки един консуматор да може, в случай че разполага със смарт телефон да получава повече информация без да има нужда да влизат в допир с администрацията. От друга страна до края на годината сме си сложили за цел да въведем електронно категоризиране и картотекиране на обособените режими и услуги, които предлагаме по Закона за туризма, тъй че оптимално да облекчим бизнеса. Макар и с дребни стъпки сме в вярната посока “, сподели още министър Ангелкова.
Разработването на общи културни направления с страните от района на Балканите е значима стъпка, добави още тя. Ангелкова съобщи, че дружно с Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС), визирайки ясно целите за доближаване и развиване на Черноморския басейн и Дунавския район е стартирало създаването на общи културни направления, които да стартират с фокус паметниците под егидата на ЮНЕСКО, с цел да може дружно като район да промотираме това, което предлагаме към далечните пазари.
„ Вярвам, че това е една доста сполучлива първа стъпка. От нас зависи да навлезем и на по-експертно и техническо равнище като включим и представители на локалната власт и на бизнеса, с цел да можем да се представим оптимално добре пред далечните пазари “, разяснява министърът на туризма.
„ Срещнахме поддръжката на сътрудниците от Гърция, Турция, Румъния, Македония, Хърватска, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора . Всички страни от района на Балканите се включиха с доста огромен възторг. Сформирали сме работните групи на експертно равнище, с цел да можем да идентифицираме тези обекти, които бихме желали да представим на далечните пазари “, сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР