Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали

...
Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали
Коментари Харесай

Денков:Отговорността за националната сигурност е лично при мен! Позицията на президента е незащитима

Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е планувана. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, разяснявайки вътрешнополитическата конюнктура в страната измежду извършените локални избори за кметове и общински съветници. 

 

„ Трябва да се продължи нататък. Изборите завършиха. Предизборните рецензии, закани и мнения би трябвало да приключат и да продължим да работим нататък “, прикани министър председателят.

 

Денков още веднъж уточни, че се надява да се стигне до ротация при премиерски пост, според контрактуваното сред политическите сили, подкрепящи държавното управление, тъй като то има да извършва набелязана стратегия. „ Дали ще стана отново министър председател, зависи от това дали имаме ясно написани цели “, разяснява още той. 

 

Денков отговори и на журналистически въпрос, обвързван с поисканото от него освобождение на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) Пламен Тончев. 

 

„ Позициите бяха ясно казани. Изпратил съм стимулирано писмо до президента, би трябвало да е качено към този момент на страницата на Министерския съвет. Вътре има ясно показани законови претекстове за това за какво има проблем с ръководителя на ДАНС. Очаквам в най-скоро време. Колкото по-бързо се реши тази тематика, толкоз по-добре “, сподели министър председателят. 

 

„ Това, което мога да направя е да съблюдавам закона и това върша. Отговорността за националната сигурност е в държавното управление и персонално при мен. Надявам се президентът да разбере, че неговата позиция е незащитима сега “, добави Николай Денков. 

 

Премиерът напомни, че през днешния ден му следва да беседва с министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, за който се появи информация в общественото пространство, че му е назначена защита. Денков разгласи още, че чака да получи по-подробна информация за дейностите на заместник-министъра Михаил Стойнов, упоменат в отчета на ДАНС, довел до отмяна на машинния избор на първи тур на локалните избори.

 

„ Със сигурност е направил някакви административни нарушавания, само че те не са причина за анулиране на машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори “, сподели Денков. 

 

По тематиката за бюджета за 2024 година Денков увери, че ще има заложени средства както за повишение на приходите, по този начин и за инфраструктурни планове и други политики. Премиерът прикани да се резервира положителното движение и качество на одобряваните закони в Народното събрание. 

 

Министър ръководителят разяснява тематиките след присъединяване си в третото издание на форума " Пауърс Съмит " (Powers Summit), проведено от Webit Foundation и Дигитална национална коалиция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР