Трябва да има детски градини и за полицаите. Те работят

...
Трябва да има детски градини и за полицаите. Те работят
Коментари Харесай

Стефан Балабанов: Премиерът най-добре познава МВР. Той иска с 15% да се увеличат заплатите на полицаите

Трябва да има детски градини и за служителите на реда. Те работят по отношение на митингите, с ковид-кризата. Ще бъде добре за родителите на тези деца. Това сподели по БТВ зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов.
Това е обвързване на общините. Той изброи уговорките на служителите на реда по отношение на коронакризата. Опасно е, както е рисково за медиците. Ние сме ги екипирали с най-сигурните средства. Полицията непрекъснато извърша инспекции дали се съблюдават ограниченията против ковид. Ако беше признат закона за доброволците, щеше да е друго.

Категорично няма да бъдат нужни КПП-та. Мерките в този момент са положителни и уравновесени. Надявам се след две седмици ограниченията да дадат добър резултат. В НОЩ има учени медици на международно равнище. След като те са решили в този момент да ползват ограниченията, значи по този начин би трябвало. Ние би трябвало да имаме вяра на нашите експерти на Щаба. Твърде доста хора се заразиха и някои приключват с съдбовен излаз. Ние българите неглижираме ограниченията. Има двама души с неоправдателна присъда. До момента има 3000 акта за нарушение на карантината.

Полицаите работиха напрегнат, бяха подложени на нечувана вербална и физическа офанзива. Това много ги изнерви. Те не стачкуват за пари, а с цел да запазят достойнството и достолепието си. И 15 и 30 % не могат да покрият риска. Надавам се, както даде обещание премиера, няма по-добре от него кой да познава системата, той желае да усили с 15 % заплатите на служителите на реда. Това е максимумът, който може да се даде. Явно, че няма средства за по-голямо нарастване. След нова година един новак служител на реда ще получава 1116 лв.. 13 наши сътрудници са умряли от ковид.

Вчера синдикалистите споделиха, че се надяват на разговор. Този разговор върви непрестанно. Надявам се да се споразумеем. Не е време за митинги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР