Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за

...
Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за
Коментари Харесай

Бързи производства и законови промени заради агресията над медици поиска министърът

Трябва да има бързи производства и съществени законодателни промени, с цел да защитим личния състав си. Това сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в Добрич в коментар за, при който.

и от Българския лекарски съюз.

Лекарският съюз е осъществил в Самоков в психически аспект по какъв начин да се предотвратят и да не се провокират случаи на принуждение, изясни още министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с епидемиологичната конюнктура и COVID-19 пък той увери, че „ никой не приказва за затваряне на учебни заведения, няма въведени ограничаващи ограничения и никой не се приготвя да затваря образователни заведения “. Д-р Меджидиев напомни, че всички наставления на Министерството на здравеопазването са с целесъобразен темперамент. Никакви забрани и ограничавания не се постановат и за деня на осъществяване на изключителните парламентарни избори на 2 октомври, сподели още той.

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев откри обновеното и разширено Спешно поделение на МБАЛ – Добрич. Ремонтът и преустройството на тази конструкция на лечебното заведение са част от дейностите, които се извършват по огромен капиталов план за рационализация на незабавната помощ. Той стартира през 2018 година и ще завърши до края на 2023 година. Общият му бюджет е 163 897 815,62 лева, от които 138 976 812, 77 лева са предоставени от Европейския фонд за районно развиване, 24 525 319, 91 лева са национално съфинансиране, а 395 682, 94 лева – личен принос на Министерството на здравеопазването. В рамките на плана ще бъдат актуализирани и осъвременени общо 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ в страната, които включват 27 центъра с техните 170 филиала, шест изнесени екипа в общините, както и 34 незабавни отделения в държавните лечебни заведения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР