Трябва да има адекватни наказания при нападения над медици. Това

...
Трябва да има адекватни наказания при нападения над медици. Това
Коментари Харесай

Доц. Стоян Сопотенски от „Пирогов“: Законът да се прилага в цялата му тежест при нападения срещу медици

Трябва да има съответни санкции при набези над медици. Това съобщи доцент Стоян Сопотенски, шеф на Четвърта хирургична клиника, УМБАЛСМ „ Пирогов “ по.

в незабавния център „ Пирогов ” в петък вечерта. След като я оставил в безсъзнание, отишъл да души пациент. Агресивният юноша е избягал от болничното заведение и към момента не е хванат. Сестрата е със строшен нос и счупена скула, следва й интервенция.

Подобни неща се случват и в други страни, само че там има строги санкции, означи доцент Сопотенски. В Австрия да вземем за пример за предходната година сходните случаи са 69, а в Словения – 34. „ У нас няма обаче такава статистика, която да регистрира точната численост, а и съответното отмъщение – какво се случва по-късно. Протестирахме, когато беше предходното нахлуване против сестра, всичко се разми във времето. Случката с камериерката се разминава с някаква санкция, в Германия – с ефикасна присъда от 3 години и повече години“, сподели медикът.

Той прикани всички институции да си свършат работата по следствието на случая и законът да се приложи в цялата му тежест. По думите му законите ни не са неприятни, само че се ползват половинчато.

На въпрос какви ограничения чака от шефа проф. Балтов той отговори: „ Нищо не чакам. Нямам по какъв начин до всеки пациент да се сложи охранител. Извършителят би трябвало да бъде хванат, наказан и осъден, да се знае, че има правила в тази страна. Трябва да има съответни наказания“.

Доц. Сопотенски изясни, че на здравната сестра й предстоят оперативни интервенции, с цел да се възвърне физически. „ Но психологичната контузия надали ще може да бъде изтрита с една интервенция. Тя ще си остане за дълго време “, означи експертът.

Той уточни също, че времето от случая в петък през нощта до излизането на 18-годишния юноша отвън болничното заведение е било доста малко, с цел да може да се реагира от страна на охранителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР