Трябва да говорим помежду си, няма смисъл да се гледаме

...
Трябва да говорим помежду си, няма смисъл да се гледаме
Коментари Харесай

Акад. Антон Дончев: Трябва да говорим помежду си, а не да се гледаме и замеряме

Трябва да приказваме между тях, няма смисъл да се гледаме и замеряме, това сподели довечера в Разград акад. Антон Дончев.

Той означи, че нашето време е действително разделно, просто се вижда картината - изправени едни против други млади и умни българи, а посред им метър, който в действителност е бездна.



"Нека всички да кажат какво желаят, ние приказваме един и същи език, който е превъзходен, и съм сигурен, че в случай че си кажем всичко в очите ще се разберем ", сподели писателят. По думите му другояче тази бездна ще става все по-широка.

Акад. Дончев съобщи още, че всички в този момент сме изправени пред кръстопът - сред светлината и мрака. Според него отговора на този въпрос са дали още преди години най-хубавите синове на нашия народ - националните будители и този път е пътят на достолепието. Ние не би трябвало да забравиме завета им, че пред правата и свободите стоят достойнството и достолепието, сподели акад. Антон Дончев.

Любимият на няколко генерации българи публицист бе в Лудогорието във връзка отбелязването на 90-тата му годишнина. Преди креативната среща, проведена от Инициативен комитет за честване на годишнината, община Разград и Регионалната библиотека, акад. Дончев се срещна с ръководителя на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кмета Руска Вътева и специалисти от отдел "Култура, религиозни действия и юношески действия ".

За спомен от Разград писателят получи бронзов плакет "Момина чешма " и капанска китка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР