Трябва да го наречем полуспоразумение, защото половината го подписаха, а

...
Трябва да го наречем полуспоразумение, защото половината го подписаха, а
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Преди 2 години Петков и Василев се подписаха за спасяване на Марица Изток

" Трябва да го назовем полуспоразумение, тъй като половината го подписаха, а другата  половина не. Подписаха енергетиците, само че не и миньорите. Проблемът е в голямото съмнение на хората. Имат своите основателни аргументи. Идеята, която дадох, да се одобри специфичен закон за енергийния преход, не срещна схващане. Надеждата ми е в това, че множеството от депутатите оцениха концепцията ", коментира президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в студиото на " Денят ON AIR ".

Има прекалено много нерегламентирани неща, сподели Манолов. " Това, за което приказваме през днешния ден, умерено може да бъде пътната карта, която да бъде включена през подобен закон ", посочи гостът.

Според него не е ясно какво тъкмо ще бъде изпълнено от контрактуваните шест претенции на протестиращите. 

" Всичко остава на положителната воля на едната страна. Имам всички аргументи да не съм лековерен. Участвал съм в подписването на сходни съглашения, някои от които като реализация са се случвали на 180 градуса от смисъла на подписаното. Преди 2 години Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Раднево и се подписаха под една петиция за избавяне на " Марица Изток ". Отидоха отново по избори, както е в този момент. Когато единият стана министър председател, а другият министър на финансите участваха в основаването на План за възобновяване и резистентност, различаващ се на 180 градуса от подписаното в Раднево. Той не беше съветван с никого. Най-вероятно други биха постъпили по същия метод ", сподели президентът на КТ " Подкрепа " пред Bulgaria ON AIR.

Единственото, което може да наподобява на гаранция, е да стане закон, настоя той.

" Днес отсъстваше единствено парламентарната група на Българска социалистическа партия, другите бяха там. От парламентарните групи, поддържащи (не)коалицията, се съгласиха. Те би трябвало да напишат подобен закон ", добави Манолов.

Той разяснява и информацията, че в случай че се изтеглят проектите за териториално развиване, ще загубим пари.

" Не може да загубиш нещо, което нямаш. Достатъчно е да си спомним какво стана с " Козлодуй ", метнаха ни едни пари, ние го затворихме и се закопахме. Тук, в случай че го създадем, няма да стигнем до нормално заравяне, а ще бъде ритуално самоубийство, в случай че затворим външната енергетика ", безапелационен е президентът на КТ " Подкрепа ".

Манолов е на мнение, че най-голямата мощ на ТЕЦ-овете, за което опция не е измислена, е, че " ТЕЦ-ът може бързо да ни пусне ток ".

" ПАВЕЦ " Чаира " е недостроен заради това водното количество във високата му част е повече от това, което се намира в долната, т.е. той работи с една част от същинския си потенциал. Говорят, само че никой не прави нищо за построяването на втора ПАВЕЦ. България има съществени благоприятни условия. Темата е отворена ", изясни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР