Трябва да го направиш, Конрад. Не може да разсъждаваш за

...
Трябва да го направиш, Конрад. Не може да разсъждаваш за
Коментари Харесай

Потресаващо и зловещо! Девойка подтикна приятеля си да се самоубие

" Трябва да го направиш, Конрад ".

" Не може да разсъждаваш за това, би трябвало просто да го направиш ".

" Ще го направиш ли през днешния ден? "

Това са единствено част от стотиците известия, получени на телефона на 18-годишния Конрад Рой. Тези няколко следват едно след друго - те са изпратени от негова 17-годишната другарка - Мишел Картър - през юли 2014-а.

А " това ", за което се приказва в известията - е самоубийство.



На идващия ден след приемането на тези известия - на 13 юли - тялото на Конрад е открито в персоналния му автомобил Ford F-150 на паркинг пред магазин, далечен на към 70 км от вкъщи му. Момчето се е задушило от изпаренията на изгорелите автомобилни газове.
В колана на панталоните му е открит мобилния му телефон.

Тази седмица съдът преглежда делото против 20-годишната към този момент Мишел Картър по обвинявания за тласкане към самоубийство.



Според обвиняването, когато Рой е изразил подозрения дали да отнеме живота си, Картър го е посъветвала по телефона да го направи. Мишел даже е слушала по какъв начин той е крещял в предсмъртна мъка в колата, задушавайки се от смъртоносните газове.

По-рано същата заран Конрад оставя майка си вкъщи и се озовава на отдалечения паркинг. Там той се обажда на Картър и приказва с нея повече от 40 минути. Явно, в един миг той излиза от автомобила си, изплашен от вероятността да почине от задушаване, само че наподобява тя го е посъветвала да се върне назад в колата и да продължи започнатото.



" Тя му се е подиграла, когато той е решил да забави гибелта си ", декларира обвиняването пред съда в Бристол, където се преглежда делото. " И го е принудила да се върне в колата ".

Защитата обаче припомня, че въпреки всичко става дума за самоубийство, а не за ликвидиране.

Според юриста на Картър - Джоузеф Каталдо, събитията са се стекли по друг метод във съдбовния ден.

Той разказва Рой като съществено депресиран поради развода на родителите си и като жертва на физическо и прочувствено принуждение. Адвокатът също по този начин акцентира, че момчето е възнамерявало да отнеме живота си от години.



Пред съда Каталдо споделя и, че младият мъж е търсил в интернет способи за самоубийство и показва, че Мишел Картър се е пробвала да го насочи към профилирана помощ, преди да се стигне до съдбовните известия. Каталдо показва и че и тя самата се е борила със личните си страхове и проблеми.

" Това е бил негов избор. Тя не е предизвикала гибелта му ".



Съдът е изправен пред необикновен проблем и евентуално даже пред законов казус, тъй като няма точка в наказателния кодекс на Масачузетс, която да регламентира какво се прави при положение, че някой подтикне различен към самоубийство.
Изобщо закононарушение ли е да кажеш на някого да се самоубие?

" Ти си подготвен и квалифициран. Всичко, което би трябвало да направиш, е да пуснеш мотора и ще бъдеш свободен и благополучен " - такова известие също е пратила Картър, съгласно обвиняването.

" Не отлагай повече ", написа му тя. " Без повече очакване ".

" Ако пуснеш 3200 ppm (измерване на централизация - бел.ред) въглероден окис за пет или 10 минути, ти ще умреш до половин час. Губиш схващане без болежка. Заспиваш и умираш "...

Кондрад е имал мъчно тийнейджърство и към този момент е опитвал самоубийство през 2012-а със свръхдоза медикаменти, съгласно показанията, дадени пред съда от майка му Лин Рой.

Тя свидетелства, че откакто е почнал да взема антидепресанти и е тръгнал на психолог, психическото здраве на сина й се е подобрило доста.



Лин акцентира още, че нейният наследник в никакъв случай не е приказвал за връзките си с Картър и тя не ги е виждала дружно. В деня на гибелта му, тя е отишла на плажа с Конрад и неговите сестри. Той се е смеел и забавлявал.

" Изглеждаше добре ", споделя тя, макар че на кръстосания разпит по-късно дамата прибавя, че синът й е изглеждал " кахърен ".

В месеците след гибелта на Рой, Мишел Картър е разгласила мемоари за него във Фейсбук, наричайки го " ангел ".



През септември същата година тя даже провежда благотворителен шампионат по софтбол, събирайки 2300 $ от щедрост на негово име. Но Мишел провежда събитието в град, далечен на километри от родното място на Рой - за това свидетелства Том Гемъл - най-хубавият другар на Конрад.

Той декларира също по този начин, че в никакъв случай не е чувал името на Мишел Карър преди гибелта на Рой.

Сред бруталните известия, разменени сред двамата са още и следните:

" Мисля че родителите ти знаят, че си в в действителност неприятно състояние... Знаят, че ще направиш това, с цел да си благополучен и мисля, че ще го схванат и одобряват. Те постоянно ще те носят в сърцата си ".

" Ауу. Благодаря, Мишел ", написа й той назад.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР