Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме

...
Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме
Коментари Харесай

Николай Денков: Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението

Трябва да гледаме нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите. Доскорошната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединението. Това сподели през днешния ден министър председателят Николай Денков на церемонията пред костницата на княз Александър I Батенберг.

Днес е празник, с който всички можем да се гордеем. Съединението е дума, която от една страна демонстрира исторически акт, а от друга - от какво има потребност нашето общество, с цел да се развива, сподели министър председателят.

Има няколко исторически урока, които би трябвало да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод. Ако използваме по верен метод методите на дипломацията и намерим съдружници, можем да реализираме задачите си. Също по този начин, в случай че знаем защо се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да пазиме даже и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде сполучливо, в случай че армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато желаеме да се обединим, би трябвало да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което в никакъв случай няма да се върне. Нашият народен блян не подхожда на ползите на непознатите страни ", прикани той.

На събитието участваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев, министърът на защитата Тодор Тагарев, шефът на комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР