Трябва да е възможно да бъдат завършени инфраструктурни и транспортни

...
Трябва да е възможно да бъдат завършени инфраструктурни и транспортни
Коментари Харесай

В интерес на България е да бъдат завършени започнатите проекти преди отмяна на бюджетните кредити

Трябва да е допустимо да бъдат приключени инфраструктурни и транспортни планове, които са почнали, преди автоматизираната анулация на бюджетни заеми (от предходен програмен период). Това е в полза на България. Tова съобщи през днешния ден ръководителят на Комисията по районно развиване на Екологичен потенциал Юнус Омаржи на конференция в София.

Той беше на работно посещаване в България, по време на което посети строителни обекти на автомагистрала " Струма " и тунел " Шипка " и организира срещи с представители на локалната власт в Благоевград и Габрово, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал.

На конференцията Омаржи разяснява забавянията в стартирането на новото потомство кохезионни фондове и осъществяването на инфраструктурни планове, съфинансирани със средства от Европейски Съюз, както и гарантирането на съфинансирането им след приключването на програмния интервал, в който са заложени.
 Кирил Петков добавил и проспани евросредства в показанията си през днешния ден
Кирил Петков добавил и проспани евросредства в показанията си през днешния ден

Одитна организация проспала, че в доста от общините има централизация на единствено един реализатор по европроекти

" След неотдавнашния спор и резолюция на Европейския парламент по отношение на бавното пускане на новото потомство кохезионни фондове, бях поканен от Андрей Новаков в България да направя оценка на обстановката по места и в редица общини. Съществува принцип на административна последователност, който би трябвало да доминира на всички места, това е правилото на добра администрация. Трябва да е допустимо да бъдат приключени инфраструктурни и транспортни планове, които са почнали преди автоматизираната анулация на бюджетни заеми [от предходен програмен период]. Това е в полза на България ", съобщи той.

По думите на Юнус Омаржи работата по необятните съвещания с всички заинтригувани страни (НПО, кметове, обществени сътрудници и др.) би трябвало да продължи по допустимо най-прозрачен метод, както е поискано от Европейската комисия. Според него това ще даде опция за завършване на контракта за партньорство и оперативните стратегии в районите. " Като наложителен въпрос в целия Европейски съюз призоваваме страните да работят в сходство с наредбите, контрактувани и гласувани от Парламента ", сподели още Омаржи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР