Трябва да бъдем внимателни при онлайн пазаруването, да не даваме

...
Трябва да бъдем внимателни при онлайн пазаруването, да не даваме
Коментари Харесай

Експерт: Внимавайте за фалшиви домейни при плащане в интернет, не давайте всички данни на картата си

Трябва да бъдем деликатни при онлайн извършването на покупки, да не даваме всички данни на кредитните си карти и да следим какъв е домейна на уеб страницата, от който пазарим. Това разяснява специалиста по киберсигурност Любомир Тулев по Българска национална телевизия. Коментарът му беше във връзка зачестилите случаи на измами и опити за измами при пазаруване на артикули онлайн.

фрагменти: Pixabay, Българска национална телевизия

Редактор: 

При тях с продавача, който е дал публикация в избран уебсайт, се свързва привиден покупател, който обаче не желае да употребява транспортната компания, с която работи уеб страницата. Под този предлог те желаят данните от кредитната карта, с цел да платят непосредствено. Смущаващото е обаче, че те желаят да знаят и салдото, което към този момент разубеждава доста от потребителите в уеб страницата.Заедно с това се изпращат линкове с копие на истинския уебсайт за търговия, който обаче е подправен.

От полицията са признали за Българска национална телевизия, че получават по няколко сигнали дневно за измамата, само че не са задържали никого по тези случаи. Експертът Любомир Тулев посъветва с изключение на да не даваме данните на картата си и да внимаваме да не попаднем на подправен линк, да използваме виртуална кредитна карта, от която даже и да станем жертва на машинация, не могат да се източат всички пари. Също по този начин е добре да се употребява натрапен платеж, който в тази ситуация е най-сигурен, сподели експертът.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР