Трябва да бъдем съединени не само на празници, а в

...
Трябва да бъдем съединени не само на празници, а в
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: 300 семейства бедстват, дариха им 50 000 лева

Трябва да бъдем съединени освен на празници, а в сложни моменти, сподели Емил Кабаиванов

300 български фамилии бедстват и желая да прикани нашите сънародници да се подготвим за по-дълго време, през което ще оказваме помощ, тъй като акцията не е еднодневна, едноседмична или едномесечна. През идващите месеци тези хора ще имат потребност от нашата помощ. Това сподели пред Българска национална телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

На уеб страницата на община Карлово има оповестен телефон, на който непрекъснато се одобряват поръчки и дарения, открита е и банкова сметка за дарения.

" Средствата, които се събират - до вчерашния ден бяха 50 000 лева и не престават - ще бъдат главно за строителни материали, с които хората да си възстановят домовете и за закупуване на най-необходимото - храна, облекла, одеяла ", изясни Кабаиванов.

Има потребност от пакетирана храна, консерви и кухненско съоръжение, също така - кревати, матраци, дрешници, шкафове, добави той. 

За момента има задоволително питейна вода.

Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на потърпевшите села в Карловско през днешния ден.

„ Основната задача в трите села (б.а. наранени от потопа) е реките още веднъж да бъдат вкарани в старите си корита си и да бъдат основани нови насипи. Разчистват се и главните пътища в региона “, съобщи кметът на Карлово. 

" Днес би трябвало да покажем, а и в дните и месеците нататък, че би трябвало да бъдем съединени освен на празници, а в сложни моменти. Днес чакаме над 600 доброволци, работи огромно количество техника. Ние сме под върхово напрежение, тъй като отстраняването на последствията няма да е еднократен акт за ден-два, чака ни упорита работа с месеци ", добави той.

Доброволците ще оказват помощ на хората да разчистят домовете си. Съборените дървета ще бъдат отстранени, нарязани и раздадени на популацията.

" Ще работим крепко, можете да бъдете сигурни - ние сме на 24-часов режим ", сподели още  Кабаиванов.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР