Трябва да бъде обезпечена работата на правната клиника и в

...
Трябва да бъде обезпечена работата на правната клиника и в
Коментари Харесай

Ето кога започва работа правната клиника за жертвите на домашно насилие

Трябва да бъде обезпечена работата на правната клиника и при започване на лятото да проработят нейните първи услуги. За това настоя ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че се къса нишката, когато става дума за адвокатска помощ или ограничаваща заповед. София като столичен град би трябвало да даде безвъзмездна адвокатска помощ за ограничения от домашното принуждение в основаването на по този начин наречената правна клиника, сподели Георгиев. 
Председателят на Комисията по стопанска система в СОС: Кой има интерес от прекъсване на плановете на София?
Председателят на Комисията по стопанска система в Столичния общински съвет Николай Стойнев недоумява кой има интерес от прекъсване на плановете на...
Прочети повече
Георгиев разясни, че правната клиника е обща самодейност с кмета на София Йорданка Фандъкова. Пострадалите от принуждение, когато се извърнат към Министерство на вътрешните работи имат опция да получат помощ и да бъдат настанени в други обществени жилища, добави Георгиев. Целта е да се надгради, където има дефекти. Три месеца е срокът, в който могат да аплайват неправителствените организации, с цел да вземат участие, а над 62 000 лв. е бюджетът за правната клиника.

Още:

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР