Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което влияе върху психиката.

...
Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което влияе върху психиката.
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение

Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което въздейства върху душeвността. То не убива, а смачква достолепието. Извършителят на обезобразяването в Стара Загора не е имал желание да убие, а да даде урок, който да държи момичето цялостен живот наясно, че тя е отговорна. Точно против това ще оказват помощ моите оферти.

Това съобщи за " Твоят ден'' омбудсманът Диана Ковачева.

" Промените в Наказателен кодекс са нужни, с цел да може случаи на оскърбление на дами да бъдат наказвани. В случая с момичето с 400 шева става дума за телесна щета, която регистрира тежестта на физическите пострадвания, само че не и унизителното отношение, което не заплашва живота, само че смачква човешкото достолепие. Заради неналичието на специфичен състав в Наказателен кодекс, такива действия не могат да бъдат глобени заслужено ", разяснява тя. 

По думите ѝ би трябвало народен представител да внесе нейните оферти, което ще стане след представянето им пред Правна комисия.

" Поради незабавния порядък няма да има време за обстойно разискване. Промените би трябвало да бъдат деликатно признати, дават отговор на публичното гледище. Затова Наказателен кодекс е кръпка до кръпка ", счита Ковачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР