трябва да бъдат доста по-добре юридически издържани, за да предизвикат

...
трябва да бъдат доста по-добре юридически издържани, за да предизвикат
Коментари Харесай

Коалиционно споразумение, договор или пакт за ненападение между ГЕРБ и ПП/ДБ?

би трябвало да бъдат много по-добре юридически издържани , с цел да провокират едно и също звучене. Най-чистият вид е да има подобен текст, който да може при спор да се обръщат към него и да води до разрушение на разногласието . Как ще бъде наименуван документът е без значение - дали ще е съглашение, дали ще е контракт, дали ще е пакт за ненападение, към този момент е въпрос на интерпретация.

Това съобщи преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова пред публицисти до постройката на Народното събрание. Тя посочи, че не е участвала по време на, а е била по друга работа в Народното събрание, само че каква тъкмо - не стана ясно.

Тя изясни, че документът, който би трябвало да подпишат ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ би трябвало да е подобен, с цел да провокира еднообразно звучене и от двете страни - да се усещат длъжни да го съблюдават. Всяко друго нещо може да води до по-свободно държание и от едната, и от другата парламентарна група, посочи доцент Киселова.
 Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение
Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение

ПП/ДБ най-сетне разбрали, че би трябвало да се работи както в Европа

Относно конституционните диалози, за промени в Конституцията, които се водят сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, доцент Наталия Киселова разяснява, че е допустимо да бъде изменена Конституцията и преди избора на нов основен прокурор, според от гласовете, които съумеят да съберат партиите .

Тя добави, че не е била търсена от партиите за конституционните промени, първо би трябвало решат какви промени желаят да създадат в Основния закон. " Иначе всичко друго би било два пъти да се крои една и съща дреха ", съпостави доцент Киселова, която посочи, че една смяна в Конституцията може да бъде извършена и за два, и за пет месеца. Ако има болшинство от 180 депутати е допустимо измененията в Конституцията минат за 2 месеца, само че в случай че има 160 депутатски гласа, то тогава процедурата за промени в Конституцията са 5 месеца, сподели доцент Киселова.
 ГЕРБ не одобряват ултиматуми, само че могат да измислят 127 точки на ПП/ДБ
ГЕРБ не одобряват ултиматуми, само че могат да измислят 127 точки на ПП/ДБ

От партията упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР